Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 | 07:57
Αρχική Αττική Πειραιάς Συναγερμός για την εξαφάνιση - αρπαγή 14χρονης στη Νίκαια

Συναγερμός για την εξαφάνιση – αρπαγή 14χρονης στη Νίκαια

newsroom |

Ενήλικας άνδρας άρπαξε με βία 14χρονο κορίτσι μέσα από το σπίτι της – Τι είπε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες, με αφορμή την εξαφάνιση δύο 14χρονων κοριτσιών σε Νίκαια και Ιωάννινα.

Ειδικότερα, σχετικά με το σοβαρό περιστατικό στη Νίκαια, σύμφωνα με ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού», την Παρασκευή (7/10) στις 9:30 το βράδυ, το κορίτσι φαίνεται πώς απήχθη παρά τη θέληση της από ενήλικο άνδρα που -όπως μετέδωσε η ΕΡΤ- μπήκε στο σπίτι του το άρπαξε με τη βία και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Την επόμενη μέρα (Σάββατο 8/10) οι γονείς της ειδοποίησαν την Αστυνομία και το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο μάλιστα δημοσιοποίησε φωτογραφία του κοριτσιού.

Σε ό,τι αφορά στο περιστατικό στα Ιωάννινα πρόκειται για ένα missing alert, το βράδυ της Παρασκευής (7/10) κι αυτό, καθώς 14χρονη η οποία φιλοξενούταν σε κρατική δομή για ανήλικα παιδιά εξαφανίστηκε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Και γι’ αυτή την περίπτωση υπάρχει ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο, που μίλησε στην ΕΡΤ, δεν υπήρξε άμεση ενημέρωση για την υπόθεση της 14χρονης από τη Νίκαια καθώς όπως είπε ειδοποιήθηκαν στις 8 Οκτωβρίου, ενώ το παιδί απήχθη στις 7 Οκτωβρίου. Όπως τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος, η περίπτωση είναι σοβαρή καθώς έχει ξαναγίνει αρπαγή του παιδιού από τον ίδιο ενήλικα που είναι παντρεμένος με παιδιά.

Τελευταία Νέα