Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023 | 01:40
Αρχική Πολιτική Σύγκρουση κορυφής Μητσοτάκη - Τσίπρα την Πέμπτη στη Βουλή για τις υποκλοπές

Σύγκρουση κορυφής Μητσοτάκη – Τσίπρα την Πέμπτη στη Βουλή για τις υποκλοπές

newsroom |

Το σχέδιο νόμου υπερψηφίστηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής μόνο από τα μέλη-βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος

Στα ύψη αναμένεται να φτάσει σήμερα, Πέμπτη, η πολιτική αντιπαράθεση, καθώς προμηνύεται σφοδρή σύγκρουση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα αλλά και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ και την προστασία από τα κακόβουλα λογισμικά.

Το νομοσχέδιο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής υπερψηφίστηκε μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «νομοθετεί με στόχο τη συγκάλυψη». Αντίθετοι με το νομοσχέδιο εμφανίστηκαν σχεδόν στο σύνολό τους και οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων που κλήθηκαν στην Επιτροπή για να εκφέρουν τις απόψεις τους επί των προωθούμενων διατάξεων.

Οι περισσότερες ενστάσεις αφορούν τη διάταξη που προβλέπει τη συμπλήρωση διαστήματος τριών ετών για την ενημέρωση του προσώπου που παρακολουθείται για λόγους εθνικής ασφάλειας, διάστημα το οποίο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας χαρακτήρισε εύλογο, καθώς -όπως είπε στην Επιτροπή- πρέπει να υπάρχει απόσταση από γεγονότα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας.

Τελευταία Νέα