Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 | 19:08
Αρχική Αττική Δυτική Αττική Στους Δήμους Ελευσίνας, Μεγαρέων και Ασπροπύργου περνούν τμήματα του παράκτιου μετώπου

Στους Δήμους Ελευσίνας, Μεγαρέων και Ασπροπύργου περνούν τμήματα του παράκτιου μετώπου

newsroom |

Ολοκληρώθηκε ο επανακαθορισμός της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ελευσίνας – Μεγάλες εκτάσεις αποδίδονται στους τρεις δήμους και στην τοπική κοινωνία για κοινόχρηστο και κοινωφελή σκοπό – Διαβάστε αναλυτικά το ΦΕΚ

Επισφραγίστηκε και τυπικά η διαδικασία τροποποίησης και επανακαθορισμού των ορίων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ελευσίνας (ΧΖΛ), αρμοδιότητας του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε. Α.Ε.), με τη δημοσίευση στο σχετικό ΦΕΚ (τ. 237 Δ’/08-05-2021 «Τροποποίηση και επανακαθορισμός των ορίων Χ.Ζ.Λ. Ελευσίνας σύμφωνα με το άρθρο 21 του ν. 2971/2001»).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό μεγάλων εκτάσεων της χερσαίας ζώνης λιμένα και απόδοσής τους στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μεγαρέων, κάτι το οποίο αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των τοπικών κοινωνιών και των τριών δήμων.

Οι εν λόγω εκτάσεις αφορούν μεγάλα χερσαία τμήματα περιοχών στη ζώνη λιμένος δικαιοδοσίας του Ο.Λ.Ε. στην Ελευσίνα, τα Μέγαρα (περιοχή Νέας Περάμου) και τον Ασπρόπυργο, στα οποία δεν γινόταν χρήση για λιμενικές εργασίες και μέχρι σήμερα δεν εντάσσονταν στα σχέδια ανάπτυξης του λιμένα.

Παράκτιο μέτωπο Ασπροπύργου

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά από τη διοίκηση του ΟΛΕ, η απόδοση της χρήσης των ανωτέρω εκτάσεων στους τρεις δήμους αποσκοπεί στην αξιοποίηση τους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, καθώς έχει κοινωφελή και κοινόχρηστο σκοπό.

Παράκτιο μέτωπο Νέας Περάμου

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή την τελευταία πράξη της διαδικασίας, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σχετική ενημέρωση των δημάρχων Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου, Ασπροπύργου Νίκου Μελετίου και Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, μέσω τηλεδιάσκεψης, από τον πρόεδρο του Ο.Λ.Ε. Γιώργο Κουμπέτσο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Απόστολο Καμαρινάκη, καθώς και από στελέχη του Ο.Λ.Ε. Α.Ε.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το ΦΕΚ Δ 237/2021

Οι αντιδράσεις των δημάρχων της περιοχής σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις

Τελευταία Νέα