Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 | 09:37
Αρχική Αττική Δυτικά Προάστια Στη φυλακή άλλοι δύο ανήλικοι για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου ...

Στη φυλακή άλλοι δύο ανήλικοι για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου στο Ίλιον

newsroom |

Για τη σοκαριστική υπόθεση έχουν προφυλακιστεί συνολικά πέντε ανήλικοι – Αναμένονται κι άλλα εντάλματα σύλληψης

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, άλλοι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση συστηματικού βιασμού 15χρονου συνομηλίκου τους. Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης ενώπιον του δικαστικού λειτουργού για να απολογηθούν για βαριές κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος, που φέρονται να έχουν διαπράξει ως συμμορία με άλλους συνομηλίκους τους.

Συνολικά για την υπόθεση έχουν συλληφθεί έξι άτομα, ενώ έχουν προφυλακιστεί πέντε. Την παραμονή των Χριστουγέννων προφυλακίστηκαν τρεις από τους τέσσερις ανήλικους που κλήθηκαν να απολογηθούν για την ίδια υπόθεση, ενώ ο τέταρτος ανήλικος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους λόγω ηλικίας, καθώς δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. Στον ανήλικο επιβλήθηκαν οι όροι της παρακολούθησης από κοινωνικό λειτουργό και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Δυο ακόμη ανήλικοι αναζητούνται, με τον έναν να θεωρείται ότι έχει διαφύγει στο εξωτερικό, όπως αναφέρει το ethnos.gr. Πρόκειται για έναν 16-17χρονο μαθητή που φέρεται να ανεβάζει συχνά, επιθετικά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται, ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία, τόπο καταγωγής του.

Συνολικά για την υπόθεση αναμένονται ακόμη από δύο έως έξι εντάλματα σύλληψης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ενώ όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι αρχές εξετάζουν παράλληλα και τον ρόλο τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών. Πρόκειται για τρεις 15χρονες και μία 14χρονη, οι οποίες με βάση την κατάθεση του 15χρονου δεν είχαν κάποιο ρόλο αλλά φέρεται να βρίσκονταν μπροστά τη στιγμή του μαρτυρίου, του ομαδικού βιασμού του και της καταγραφής του σε βίντεο από κινητά τηλέφωνα.

Τελευταία Νέα