Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022 | 19:06
Αρχική Αττική Δυτική Αττική Στη Δυτική Αττική Στυλιανίδης, Πέτσας, Τουρνάς - Στο επίκεντρο η αντιπυρική προστασία...

Στη Δυτική Αττική Στυλιανίδης, Πέτσας, Τουρνάς – Στο επίκεντρο η αντιπυρική προστασία της περιοχής

newsroom |

Επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου σε Βίλια, Μάνδρα και Ελευσίνα – Συσκέψεις με τους τοπικούς φορείς και επί τάπητος όλα τα θέματα που σχετίζονται με την πυροπροστασία της Δυτικής Αττικής – Χρ. Στυλιανίδης: Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι σε αυτή την αντιπυρική περίοδο, θα περιοριστούν οι επιπτώσεις

Στις ενέργειες που γίνονται κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο για να περιοριστούν οι επιπτώσεις από ενδεχόμενες πυρκαγιές, στην «ιδιαίτερα ευάλωτη περιοχή» της Δυτικής Αττικής, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του το πρωί του Σαββάτου (28/5) στη Δυτική Αττική.

Ο κ. Στυλιανίδης, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της νέας Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας στα Βίλια, ενώ ακολούθησε σειρά συσκέψεων στα δημαρχεία Μάνδρας και Ελευσίνας με τους τοπικούς φορείς.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση εκ μέρους του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η Ακαδημία θα λειτουργήσει σύντομα ως πρότυπο έργο, κάτι που θα συμβάλλει στην πλήρη αναδιαμόρφωση του τοπίου του εθελοντισμού στη χώρα. Πρόκειται για μια σχολή «ανοιχτή» στην κοινωνία, όπου εθελοντές, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και απλοί πολίτες, θα μπορούν να ακολουθήσουν υψηλών προδιαγραφών προγράμματα εκπαίδευσης, λαμβάνοντας σχετική εξειδίκευση και ανάλογη πιστοποίηση. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, το έργο κατασκευής της Ακαδημίας βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, με την ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να ενημερώνεται για την πορεία αποπεράτωσης των εργασιών. Οι τρεις υπουργοί επισκέφθηκαν και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βιλίων, όπου συνομίλησαν με τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και ενημερώθηκαν για τα τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, με τον δήμαρχο Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου

Στις συσκέψεις που ακολούθησαν στα δημαρχεία Μάνδρας και Ελευσίνας, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής γύρω από την πυροπροστασία καθώς και θέματα ενίσχυσης συντονισμού με την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και με όλους τους συναρμόδιους φορείς για τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Σε σχετική δήλωσή του, αμέσως μετά το πέρας των συσκέψεων, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Στυλιανίδης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Η Δυτική Αττική είναι μια περιοχή ιδιαίτερα ευάλωτη – είναι η πολλοστή φορά που την επισκεπτόμαστε όλη η ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στην προσπάθειά μας να δώσουμε έμπρακτες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και να διασφαλίσουμε ότι σε αυτή την αντιπυρική περίοδο, οι επιπτώσεις από ενδεχόμενες πυρκαγιές θα είναι όσο το δυνατό πιο περιορισμένες. Καταβάλλουμε μια κοινή προσπάθεια εστιάζοντας στην πρόληψη και την προετοιμασία/ετοιμότητα. Δεν είναι εύκολο, αλλά τα θεμέλια έχουν μπει. Ταυτόχρονα, αναβαθμίζουμε τις επιχειρησιακές μας δυνατότητες για να έχουμε άμεση επέμβαση και αποτελεσματική αντιμετώπιση στο πεδίο. Αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και πρέπει να τονιστεί είναι ότι όλοι οι φορείς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κοινωνία των πολιτών, είναι έτοιμοι να συνδράμουν στο δύσκολο έργο μας ενάντια στις φυσικές καταστροφές». Ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία της προσφοράς των εθελοντών στο έργο της πυροπροστασίας, κάνοντας ειδική αναφορά και στην Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας. «Προσπαθούμε να συστηματοποιήσουμε αυτή τη σχέση Πολιτείας – εθελοντών και κάνουμε όχι απλώς βήματα προς τα εμπρός, αλλά άλματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Καθ’ όλη την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στη Δυτική Αττική, παρόντες ήταν ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Θανάσης Μπούρας, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο πρώην διευθυντής του ΕΑΓΜΕ Ανδρέας Τσώκος, καθώς και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος, Ιωάννης Πετρούτσος.

Δείτε βίντεο-δηλώσεις στην κάμερα του attica24

Λευτέρης Κοσμόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής

Αργύρης Οικονόμου, δήμαρχος Ελευσίνας

Μαρία Βασιλείου, πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντών Θριασίου Πεδίου

Τελευταία Νέα