Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023 | 23:42
Αρχική Αττική Πειραιάς Σοβαρό εργατικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις της Cosco στο Νέο Ικόνιο

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις της Cosco στο Νέο Ικόνιο

newsroom |

Τραυματισμός λιμενεργάτη στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) κατά την προσπάθειά του να δέσει ένα κοντέινερ σε πλοίο – Διαμαρτυρία της ΕΝΕΔΕΠ στο υπουργείο Ναυτιλίας – Ενημέρωση από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος για το ατύχημα

Ένας 38χρονος λιμενεργάτης τραυματίστηκε το πρωί της Πέμπτης στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ), όταν έπεσε από μεγάλο ύψος στην προσπάθειά του να δέσει ένα κοντέινερ σε πλοίο με ξένη σημαία.

Όπως ανέφεραν συνάδελφοί του, ο άτυχος λιμενεργάτης έπεσε στο κενό όταν έσπασαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα του πλοίου. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Metropolitan και σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία για τη ζωή του, ωστόσο νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα, κάταγμα στην περόνη και ράμματα στο κεφάλι.

Το Λιμεναρχείο Κερατσινίου έχει αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης, ενώ κλιμάκιο επιθεωρητών του Λιμενικού Σώματος αναμένεται να πραγματοποιήσει επιτόπιο έλεγχο στο πλοίο για τις συνθήκες του ατυχήματος.

Η επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος για το ατύχημα αναφέρει: 

«Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, για τραυματισμό 38χρονου λιμενεργάτη, κατά τη διάρκεια εργασίας του επί παραβεβλημένου Φ/Γ πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων υπό ξένη σημαία, στην προβλήτα ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (Σ.Ε.Π. Α.Ε.) στην περιοχή του Νέου Ικονίου Κερατσινίου.

Συγκεκριμένα, ο 38χρονος κατά τη διαδικασία φορτοεκφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων στο ανωτέρω πλοίο, έπεσε από ύψος από το σημείο που εργαζόταν, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο κατάστρωμα του πλοίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε έχοντας τις αισθήσεις του, από ασθενοφόρο όχημα του Ο.Λ.Π. Α.Ε. σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου και νοσηλεύεται.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας λιμενεργάτες προχώρησαν στο κλείσιμο της πύλης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, ενώ αντιπροσωπεία της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματικιβωτίων στις Προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) βρίσκεται από το πρωί έξω από τον προαύλιο χώρο του υπουργείου Ναυτιλίας πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας για τα μέτρα ασφαλείας, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό.

«Ένας ακόμη συνάδελφός μας νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα μετά την πτώση του από ύψος 12 μέτρων, αφού υποχώρησαν τα κιγκλιδώματα του πλοίου», αναφέρει η ΕΝΕΔΕΠ, η οποία ζητά περισσότερα και αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Τελευταία Νέα