Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 | 12:21
Αρχική Αττική Νότια Προάστια Σε τροχιά υλοποίησης το Ειδικό Σχολείο Γλυφάδας - Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του...

Σε τροχιά υλοποίησης το Ειδικό Σχολείο Γλυφάδας – Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου

newsroom |

Ο Δήμος Γλυφάδας γνωστοποίησε ότι η υλοποίηση του έργου θα καλυφθεί από πόρους του ΕΣΠΑ, με τη χρηματοδότηση να φθάνει στα 10 εκατ. ευρώ – Γ. Παπανικολάου: «Θα πρόκειται για ένα σχολείο μοναδικό και πρότυπο για όλη την Αττική»

Την πλήρη χρηματοδότηση του έργου κατασκευής του Ειδικού Σχολείου Γλυφάδας μέσω ευρωπαϊκών πόρων (ΕΣΠΑ), εξασφαλίζοντας το ποσό των 10 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η δημοτική αρχή.

Το Ειδικό Σχολείο θα κατασκευαστεί στο χώρο που στεγαζόταν το παλιό -εγκαταλελειμμένο πλέον- 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, στη συμβολή των οδών Βέμπο και Λόντου, το οποίο σύντομα θα γκρεμιστεί. Αναμένεται να αποτελέσει ένα αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα, που θα λειτουργήσει και ως συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο, ενώ θα διαθέτει και αμφιθέατρο περίπου 400 θέσεων, που θα καλύψει όλες τις ανάγκες της πόλης.

«Θα πρόκειται για ένα σχολείο μοναδικό και πρότυπο για όλη την Αττική. Ένα έργο εμβληματικό που θα αποτελέσει σταθμό για την εκπαίδευση στη χώρα μας και θα στεγάσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες απ’ όλο το Λεκανοπέδιο, δίνοντας μια τεράστια ανακούφιση στις οικογένειές τους», τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

«Αντιμετωπίσαμε ένα βουνό από δυσκολίες: Μελέτες, διαγωνισμοί, άδειες, χρηματοδοτήσεις, όλα να γίνουν στην εντέλεια, όλα να γίνουν έγκαιρα. Είχαμε πετύχει μια προκαταρκτική συμφωνία για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, αλλά τελικά το αυξημένο κόστος της τελικής μελέτης, οι αυξήσεις και οι ανατιμήσεις που επηρεάζουν καίρια ένα τόσο μεγάλο έργο και η ανάγκη να μην υπάρξει κάποιο κενό στη χρηματοδότηση, ούτε κάποια καθυστέρηση στην υλοποίηση, μας οδήγησε να κυνηγήσουμε την ευρωπαϊκή λύση, ώστε να εξασφαλίσουμε το σύνολο της δαπάνης του έργου και την απρόσκοπτη ροή χρηματοδότησης», επισημαίνει ο κ. Παπανικολάου, ο οποίος δεν παραλείπει να ευχαριστήσει από καρδιάς όλους όσους εργάζονται για το πολύ δύσκολο και σύνθετο αυτό έργο, καθώς και τους αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης που διαχειρίζονται και εγκρίνουν τις χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ.

«Πιστεύουμε βαθιά ότι δεν υπάρχουν παιδιά δύο ταχυτήτων. Πιστεύουμε βαθιά ότι όλες και όλοι δικαιούνται ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. Το έργο αυτό δικαιώνει την πίστη όλων μας και μας κάνει πολύ υπερήφανους», καταλήγει ο δήμαρχος Γλυφάδας.

Τελευταία Νέα