Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 | 08:58
Αρχική Αττική Πυροσβεστική: Πάνω από 1.800 δασικές πυρκαγιές από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου

Πυροσβεστική: Πάνω από 1.800 δασικές πυρκαγιές από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου

newsroom |

Σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, μόνο τον μήνα Ιούνιο οι δασικές πυρκαγιές ανήλθαν σε 1.057, εκ των οποίων ένας μεγάλος αριθμός στην Αττική

Περισσότερες από 1.800 δασικές πυρκαγιές έχει κληθεί να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (1 Μαΐου) μέχρι σήμερα, ενώ μέσα στον Ιούνιο (έως 29/6) οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα ανέρχονται σε 1.057.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός, σε ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, το Πυροσβεστικό Σώμα από την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου αντιμετώπισε 1.812 δασικές πυρκαγιές και ταυτόχρονα, το ίδιο χρονικό διάστημα, 3.462 πυρκαγιές σε αστικό περιβάλλον και 5.920 παροχές βοηθείας που αφορούσαν κυρίως σε διασώσεις, τροχαία ατυχήματα και απεγκλωβισμούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον μήνα Ιούνιο, από τις 1.057 δασικές πυρκαγιές, οι 311 σημειώθηκαν κυρίως σε Αττική, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Κεντρική Μακεδονία. Οι σοβαρότερες εκδηλώθηκαν στις 4 Ιουνίου στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας – Βούλας και στις 18 Ιουνίου στη Γάϊα Ευβοίας. Και στις δύο περιπτώσεις ενεργοποιήθηκε το 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών προς ασφαλή σημεία.

Κατά τη διάρκεια εκτεταμένων ελέγχων από την αρχή του έτους, σε όλη την επικράτεια, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα σε 641 περιπτώσεις λόγω μη τήρησης μέτρων πυρασφάλειας, ενώ πραγματοποιήθηκαν 300 προσαγωγές εκ των οποίων οι 120 περιπτώσεις αφορούν συλλήψεις για το αδίκημα του εμπρησμού.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Αρτοποιός απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να μην ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο για κανένα λόγο και να αποφεύγουν κάθε θερμή εργασία και κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά.

Τελευταία Νέα