Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 | 02:12
Αρχική Αττική Ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. προανήγγειλε ο Τ. Θεοδωρικάκος - Επίσκεψη στα...

Ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. προανήγγειλε ο Τ. Θεοδωρικάκος – Επίσκεψη στα Α.Τ. Αγ. Δημητρίου και Δάφνης

newsroom |

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στάθηκε στην ανάγκη για την περαιτέρω συνεργασία της Αστυνομίας με τις τοπικές κοινωνίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Την ψηφιοποίηση των αστυνομικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων και της γραφειοκρατίας, προκειμένου να αποδεσμευθεί προσωπικό που θα διατεθεί στους δρόμους για περιπολίες και την πρόληψη την εγκληματικότητας, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την πρωινή του επίσκεψη στα Α.Τ. Αγίου Δημητρίου και Δάφνης.

Παράλληλα, έστειλε εκ νέου μήνυμα ότι τα προβλήματα που υπάρχουν αντιμετωπίζονται μέσα από τη συνεργασία της Αστυνομίας με τους τοπικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γι’ αυτό το λόγο και θα έχει περαιτέρω συναντήσεις με τους δημάρχους των παραπάνω περιοχών.

«Προωθούμε λύσεις ψηφιοποίησης των υπηρεσιών μας, σε πολύ στενή συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Πολλές δουλειές που σήμερα γίνονται με το χαρτί, θα γίνονται με το διαδίκτυο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συμπλήρωσε: «Θα είναι πολύ σύντομα, αλλά προτιμώ να γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις με την εφαρμογή, για να πάρουν όλοι το μήνυμα ότι προτιμάμε τα έργα από τα λόγια».

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, επισκέφτηκε τα Αστυνομικά Τμήματα σε Άγιο Δημήτριο και Δάφνη για να δει αν οι λύσεις που προετοιμάζει το υπουργείο ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στα πράγματα.

Σημειώνεται ότι οι επισκέψεις στα τοπικά Αστυνομικά Τμήματα έχουν ξεκινήσει αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, κάνοντας αρχή από το Περιστέρι και τον Ασπρόπυργο, ενώ προχθές είχε σύσκεψη για τον ίδιο λόγο με τα στελέχη της ΓΑΔΑ στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας και με τους αξιωματικούς στη Θεσσαλονίκη, πριν τη ΔΕΘ.

«Στόχος μας είναι να απαλλαγούν οι αστυνομικοί από δουλειές που δεν είναι δικές τους, στη βασική αποστολή τους που είναι η ασφάλεια και η τάξη», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε: «Με την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. θα εξασφαλίσουμε περισσότερους μάχιμους αστυνομικούς σε περιπολίες, γιατί αυτός είναι ο πρακτικός δρόμος για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας».

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος επέμεινε για μια ακόμα φορά στην ανάγκη στενότερης συνεργασίας της Αστυνομίας με τις τοπικές κοινωνίες, τονίζοντας: «Το μήνυμα είναι στέρεη συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί αστυνομία και τοπικές κοινωνίες είμαστε από την ίδια πλευρά του λόφου και κοινό στόχο έχουμε την ασφάλεια, την ηρεμία, την κοινωνική συνοχή, ώστε να μπορούν οι πολίτες να ζουν με ασφάλεια και να ευημερούν».

Τελευταία Νέα