Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 | 02:33
Αρχική Αττική Δυτικά Προάστια «Πράσινο φως» για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας των Δήμων Αγίας Βαρβάρας...

«Πράσινο φως» για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας των Δήμων Αγίας Βαρβάρας και Πέλλας

newsroom |

Τις σχετικές αποφάσεις, που αφορούν τα ΣΒΑΚ των δύο δήμων, ενέκρινε ο αρμόδιος υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος

Χαρακτηρίστηκαν τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) των Δήμων Αγίας Βαρβάρας και Πέλλας, με σχετικές αποφάσεις του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές, Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Με τις συγκεκριμένες αποφάσεις, οι δύο δήμοι προστίθενται στο δίκτυο των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν εκπονήσει ΣΒΑΚ, με βάση τις διατάξεις του θεσμικού πλαισίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τις δράσεις που περιλαμβάνονται στα σχέδιά τους.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, μέσω των ΣΒΑΚ επιτυγχάνεται ο σχεδιασμός της κινητικότητας σε στρατηγικό επίπεδο και όχι αποσπασματικά, προάγοντας τη βιώσιμη κινητικότητα και την προσβασιμότητα για όλους σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις.

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται, επίσης, ο χαρακτηρισμός του Σχεδίου για τον Δήμο Ωραιοκάστρου, ενώ υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη χαρακτηριστεί τα ΣΒΑΚ έξι μεγάλων δήμων: Θεσσαλονίκης, Λαμίας, Γρεβενών, Τυρνάβου, Ελασσόνας και Παλλήνης.

«Καλούμε όλους τους δήμους της χώρας να καταρτίσουν ΣΒΑΚ, προκειμένου να δημιουργήσουμε, από κοινού, ένα ποιοτικότερο αστικό περιβάλλον με περισσότερη ασφάλεια στις μετακινήσεις, προσβασιμότητα των ευάλωτων χρηστών, αλλά και ενίσχυση ηπιότερων και λιγότερο ρυπογόνων μορφών μετακίνησης σε όλες της πόλεις της χώρας», δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, με αφορμή την υπογραφή των δύο σχεδίων.

Τελευταία Νέα