Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 | 07:55
Αρχική Urban «Πράσινη συμμαχία» 11 δήμων για να μετατραπεί ο Υμηττός σε "Zero Plastic"...

«Πράσινη συμμαχία» 11 δήμων για να μετατραπεί ο Υμηττός σε “Zero Plastic” βουνό

newsroom |

Να γίνει ο Υμηττός το “Zero Plastic” βουνό της χώρας, επιθυμούν ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού και 11 δήμοι της Αττικής

Έναν ιδιαίτερα φιλόδοξο στόχο έθεσε ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), ώστε να μετατραπεί ο Υμηττός στο πρώτο “Zero Plastic” βουνό της χώρας, δηλαδή ένα βουνό με μηδενικό πλαστικό αποτύπωμα.

Στο πλαίσιο αυτό, ενεργοποιεί τις δικές του δυνάμεις, μαζί με αυτές των εθελοντικών ομάδων και όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς και τις δυνάμεις των 11 δήμων της Αττικής που έχουν μέτωπο στο βουνό, δηλαδή οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής, Παπάγου-Χολαργού, Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα, Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Παιανίας και Κρωπίας.

Πρόκειται για την «Πράσινη Συμμαχία», όπως την ονόμασε ο ΣΠΑΥ με την πλήρη συγκατάθεση των δήμων και στοχεύει σε μια σειρά δράσεων και ταυτόχρονα στο να ενεργοποιήσει, να εμπνεύσει και να ενημερώσει τους πολίτες για τον σεβασμό και τη διατήρηση του καθαρού φυσικού περιβάλλοντος του βουνού. Μάλιστα, ήδη ξεκίνησε η πρώτη προσπάθεια αυτού του εγχειρήματος, με τον καθαρισμό 365 επιλεγμένων σημείων και την «απελευθέρωση» της φύσης από τα πλαστικά.

Ο Υμηττός αποτελεί ένα υψηλής βιοποικιλότητας οικοσύστημα, με απαράμιλλη φυσική ομορφιά και ιστορική αξία, με τον πρόεδρο του ΣΠΑΥ και δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο, να δηλώνει μεταξύ άλλων: «Σε μια εποχή που το φυσικό περιβάλλον δέχεται συνεχείς πιέσεις, είναι σημαντικό να γίνουμε όλοι μαζί μια γροθιά για έναν Υμηττό ακόμα πιο καθαρό και πιο ελεύθερο από τα σκουπίδια και τα πλαστικά, που τον επιβαρύνουν όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, καλούμαστε να τον προστατεύσουμε και για τις επόμενες γενιές». Και προσθέτει ο κ. Κωνσταντάτος: «Σε αυτή τη μεγάλη δράση του ΣΠΑΥ καλούμε όλους, μικρούς και μεγάλους, να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας στη φύση, συμμετέχοντας ενεργά στην προστασία του βουνού που τόσο αγαπάμε».

Τελευταία Νέα