Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 | 01:12
Αρχική Αττική Πότε ξεκινά η διανομή των σχολικών γευμάτων

Πότε ξεκινά η διανομή των σχολικών γευμάτων

newsroom |

Η ενημέρωση στη Βουλή από την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, απαντώντας σε ερώτηση της βουλεύτριας του ΚΚΕ, Μαρίας Κομνηνάκα

Τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διανομή 210.000 σχολικών γευμάτων σε όλη τα σχολεία, όπως διαβεβαίωσε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλεύτριας του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα, η αρμόδια υπουργός απέρριψε την κατηγορία για καθυστερήσεις και φέτος στη διανομή σχολικών γευμάτων, καθώς και τον ισχυρισμό ότι το πρόγραμμα καλύπτει μόλις το 10% των μαθητών.

«Υπάρχουν και φέτος καθυστερήσεις στη διανομή σχολικών γευμάτων. Μόνο το 10% των μαθητών λαμβάνει σχολικό γεύμα. Τα κονδύλια είναι καθηλωμένα στα περσινά επίπεδα την ίδια ώρα που για τις λαϊκές οικογένειες είναι σημαντικό στήριγμα. Υπάρχει ανάγκη γενίκευσης του προγράμματος σε όλες τις βαθμίδες των μαθητών», ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλεύτρια του ΚΚΕ.

«Για πρώτη φορά θα ξεκινήσει τόσο νωρίς το πρόγραμμα διανομής 210.000 σχολικών γευμάτων το οποίο, με δεδομένο ότι είναι μισό εκατομμύριο οι μαθητές, καλύπτει το 40% των μαθητών και θα δοθούν σε 15% παραπάνω σχολεία φέτος», απάντησε από την πλευρά της η υφυπουργός Εργασίας και συμπλήρωσε: «Τα προηγούμενα χρόνια ξεκινούσε η διανομή ακόμα και τον Απρίλιο. Πρώτη φορά ξεκινά τόσο νωρίς την ώρα που πρέπει, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, και αυτό είναι μια κατάκτηση του υπουργείου. Ήδη η διαδικασία έχει ξεκινήσει».

Τέλος, η κα Μιχαηλίδου διευκρίνισε ότι η διαδικασία δεν μπορούσε να ξεκινήσει νωρίτερα, καθώς πρέπει πρώτα να ερωτηθούν οι γονείς αν θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και με βάση τις απαντήσεις καθορίζεται ο ακριβής αριθμός των σχολικών γευμάτων.

Τελευταία Νέα