Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 | 01:07
Αρχική Αττική Πολυτεχνειούπολη: Χειροπέδες σε 32 μέλη τριών συμμοριών - Είχαν διαπράξει τουλάχιστον 29...

Πολυτεχνειούπολη: Χειροπέδες σε 32 μέλη τριών συμμοριών – Είχαν διαπράξει τουλάχιστον 29 ληστείες

newsroom |

Ζωγράφου: Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις στην Πολυτεχνειούπολη – Οι τρεις συμμορίες είχαν ορμητήριο τις παλιές φοιτητικές εστίες – Έκαναν “face control”, ληστείες και απειλούσαν φοιτητές

Σε 32 συλλήψεις συνολικά, μελών τριών συμμοριών, που διέπρατταν ένοπλες ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά, με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, κατά τη χθεσινή επιχείρησή της.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι τρεις συμμορίες διέπραξαν τουλάχιστον 29 ληστείες και κλοπές καθώς και πλήθος συναλλαγών διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Όπως τονίστηκε, οι κατηγορούμενοι είχαν φτάσει στο σημείο να κάνουν έλεγχο στα πρόσωπα που έμπαιναν στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης, ενώ είχαν απειλήσει με όπλο φοιτητή. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχαν προβεί επίσης, σε ληστείες σε βάρος φοιτητών.

Στο συγκεκριμένο χώρο διέμεναν μόνιμα εννέα από τους κατηγορούμενους και περιστασιακά, δώδεκα συνεργοί τους, ενώ για όσα συνέβαιναν στην Πολυτεχνειούπολη είχε γίνει και σχετική καταγγελία από τον πρύτανη του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., όπως τονίστηκε οι συμμορίες δρούσαν από το 2019.

Τέλος, όσον αφορά τη δόκιμη αστυνομικό που συνελήφθη, όπως αναφέρθηκε, έδινε πληροφορίες στους κατηγορούμενος σχετικά με το πότε θα γίνονταν αστυνομικές επιχειρήσεις στην Πολυτεχνειούπολη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Νέα