Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 | 07:59
Αρχική Αττική Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα (31/1) στην Αττική

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα (31/1) στην Αττική

newsroom |

Ανοίγουν ξανά αύριο οι περισσότερες σχολικές μονάδες στην Αττική, μετά την επέλαση της πρόσφατης κακοκαιρίας – Αναλυτικά πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα

UPD – Τελευταία Ενημέρωση 01:57

Ανοικτά θα είναι αύριο, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, τα περισσότερα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική, με εξαίρεση κάποιες σχολικές μονάδες σε περιοχές όπου παραμένουν ακόμα τα προβλήματα προσβασιμότητας που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίς».

Ειδικότερα, ανοικτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα

Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών

Στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα τα σχολεία θα είναι ανοικτά, με τις εξής εξαιρέσεις:

Kλειστά θα παραμείνουν στον Δήμο Αγίας Παρασκευής το 2ο Γυμνάσιο και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο, λόγω κτηριακών προβλημάτων. Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες στην πόλη της Αγίας Παρασκευής θα ανοίξουν στις 9 π.μ.

Κλειστό θα παραμείνει μόνο το Λύκειο Μελισσίων, καθώς ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις καταλήψεις.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής τα σχολεία θα είναι ανοικτά, με εξαίρεση αυτά που βρίσκονται στις Δημοτικές Ενότητες Βιλίων και Ερυθρών, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά καθώς υπάρχουν ακόμα δυσκολίες προσβασιμότητας για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, εξαιτίας του παγετού.

Όπως αναφέρει σε σχετική ενημέρωση ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας: «Με απόφαση του Δημάρχου Χρήστου Ε. Στάθη τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βιλίων κι Ερυθρών και ο Παιδικός Σταθμός Ερυθρώντη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022, θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους που αφορούν τη μετάβαση των παιδιών και των εκπαιδευτικών».

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής όλα τα σχολεία θα είναι ανοικτά, με εξαίρεση τα Νηπιαγωγεία Βαρνάβα και Γραμματικού, καθώς και τα Δημοτικά Σχολεία Βαρνάβα, Γραμματικού και Ανατολής Νέας Μάκρης, τα οποία θα ανοίξουν μετά τις 10 π.μ., κατόπιν σχετικής εισήγησης του δημάρχου Μαραθώνα, Στέργιου Τσίρκα, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί κάποιες εργασίες καθαρισμού από σπασμένα δένδρα στο προαύλιο χώρο των σχολείων.

Σημειώνεται ότι η απόφαση να παραμείνουν κλειστά κάποια σχολεία, ελήφθη με δεδομένο ότι εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα σε κάποιες περιοχές της Αττικής λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ υπάρχουν σημαντικά ζητήματα μετακίνησης, τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών, από και προς τα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών αποτελεί ευθύνη των δήμων, οι οποίοι και οφείλουν να ενημερώσουν σχετικά τους ενδιαφερόμενους.

Τελευταία Νέα