Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 | 16:50
Αρχική Media Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου

newsroom |

Ο γνωστός αθλητικός δημοσιογράφος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας καθώς είχε διαγνωσθεί με καρκίνο

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας (5/6), σε ηλικία 71 ετών, ο Γιώργος Γεωργίου.

Ο δημοφιλής δημοσιογράφος και παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών αθλητικών εκπομπών είχε προσβληθεί με καρκίνο και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας.

Ο Γεωργίου γεννήθηκε στα Πετράλωνα στις 26 Μαΐου 1952.

Δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας από το 1982, ως μέλος της ιδρυτικής ομάδας της αθλητικής εφημερίδας «Ο Φίλαθλος» του εκδότη Γιώργου Κουρή, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Καραγιαννίδη. Έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό μέσω της καθημερινής στήλης που διατηρούσε στον Φίλαθλο, καθώς και με την αρχικά ραδιοφωνική, μετέπειτα τηλεοπτική εκπομπή του «Το Καφενείο των Φιλάθλων».

Η εκπομπή, τηλεοπτικά στο Κανάλι 5 του Γιώργου Κουρή και ραδιοφωνικά στον Sprint FM, υπήρξε η πρώτη στην Ελλάδα που παρείχε βήμα στους φιλάθλους για να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα αθλητικά δρώμενα και όχι μόνο. Η τηλεοπτική του εκπομπή είχε κατά καιρούς φιλοξενηθεί στους σταθμούς Alpha, Channel 9, Τηλεάστυ (ΑΡΤ), Extra 3, Action 24 και Kontra Channel.

Από το 2008 έως το 2021 πραγματοποιούσε καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές στο ραδιοφωνικό σταθμό “Real FM 97,8”.

Ο Γιώργος Γεωργίου είχε νυμφευθεί δύο φορές. Από τις δύο του συζύγους απέκτησε από ένα παιδί, τον Τάσο (ο οποίος γεννήθηκε το 1982 και απεβίωσε το 2017 λόγω της σπάνιας ασθένειας “αταξία του Φρίντριχ”) και την Σταυρούλα (γενν. 1998) αντίστοιχα.

*Με πληροφορίες από wikipedia

Τελευταία Νέα