Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023 | 23:10
Αρχική Αττική Παραλίγο τραγωδία στη Χαμοστέρνας τον περασμένο Δεκέμβριο - Τρένο έπεσε σε Ι.Χ.

Παραλίγο τραγωδία στη Χαμοστέρνας τον περασμένο Δεκέμβριο – Τρένο έπεσε σε Ι.Χ.

newsroom |

Ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα σοβαρό σιδηροδρομικό ατύχημα στη Χαμοστέρνας τον περασμένο Δεκέμβριο – Συρμός έπεσε σε Ι.Χ. επειδή δεν είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι

Ένα άκρως σοβαρό σιδηροδρομικό ατύχημα, στον απόηχο της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη, αποκαλύπτει ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Μίλτου Σακελλάρη, το σιδηροδρομικό ατύχημα σημειώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2022 όταν ένας συρμός περνούσε από ισόπεδη διάβαση στην οδό Χαμοστέρνας και Πειραιώς.

Ο φύλακας της διάβασης έκανε φωτεινό σήμα στον μηχανοδηγό για να περάσει κανονικά, ενώ οι μπάρες είχαν κατέβει, εμποδίζοντας τα αυτοκίνητα να περάσουν.

Ωστόσο, σε απόσταση 70 μέτρων είχε ακινητοποιηθεί αυτοκίνητο πάνω στις γραμμές, το οποίο ο φύλακας δεν είδε, με αποτέλεσμα ο συρμός να πέσει πάνω του.

Έτσι, με την αποκάλυψη του παραπάνω, εγείρονται περισσότερα, σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των μεταφορών.

Σημειώνεται πως η οδηγός είχε ενημερώσει την Τροχαία «και όχι μόνο», όπως λένε συνοδηγοί σε έγγραφο που έχει στην κατοχή του το OPEN. Ακόμη είχαν ενημερωθεί και οι επικεφαλής της ΡΑΣ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ και η εταιρεία Hellenic Train.

Σημειώνεται, τέλος, πως από το σημείο αυτό, καθημερινά, περνάνε χιλιάδες οχήματα και οδηγοί.

Τελευταία Νέα