Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 | 13:10
ΑρχικήΑθλητισμόςΠανιώνιος - Απόλλων: Ένα Τούρκος Λεβαντίνος ήρθε στη Νέα Σμύρνη για το...

Πανιώνιος – Απόλλων: Ένα Τούρκος Λεβαντίνος ήρθε στη Νέα Σμύρνη για το ντέρμπι της προσφυγιάς

newsroom |

Ο Andrew Simes είναι Λεβαντίνος και με την οικογένειά του ζει στη Σμύρνη από το 1815 – Το 2011 ήρθε για πρώτη φορά στη Νέα Σμύρνη για να παρακολουθήσει αγώνα του Πανιωνίου και «κόλλησε»

Τι γυρεύει ένας Τούρκος Λεβαντίνος στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης; Μία ξεχωριστή παρουσία, ο Andrew Simes, βρέθηκε για μια ακόμη χρονιά στις κερκίδες του γηπέδου ποδοσφαίρου του Πανιωνίου την Κυριακή 24 Μαρτίου και παρακολούθησε τον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των δύο ομάδων της Νέας Σμύρνης. Πανιώνιος και Απόλλων Σμύρνης έπαιξαν για την 28η αγωνιστική της Γ’ κατηγορίας του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου (σκορ 2-2).

Ποιος είναι όμως ο Andrew Simes και πώς βρέθηκε στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει τον συγκεκριμένο αγώνα; Ο Andrew Simes είναι Λεβαντίνος και με την οικογένειά του ζει στη Σμύρνη από το 1815. Ο προπάππους του έφτασε αρχικά στη Σμύρνη από τη Βρετανία για να βοηθήσει στην κατασκευή των σιδηροδρόμων και μετά εγκαταστάθηκε εκεί. Οι γιαγιάδες του, και από την πλευρά της μητέρας του αλλά και του πατέρα του, ήταν Ελληνίδες Σμυρνιώτισσες. Μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, η οικογένειά του παρέμεινε στη Σμύρνη, καθώς είχαν ευρωπαϊκά διαβατήρια.

Ο ίδιος έχει αγάπη και πάθος για τις δύο ελληνικές ομάδες της Νέας Σμύρνης, τον Απόλλωνα και τον Πανιώνιο, και όποτε μπορεί, έρχεται στην Ελλάδα για να τις παρακολουθήσει. Ο προπάππους του είχε παίξει στην πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα της Σμύρνης τη δεκαετία του 1880. Και τον ίδιο τον ενδιέφερε το ποδόσφαιρο και από τον φιλέλληνα πατέρα του έμαθε την ελληνική ποδοσφαιρική ιστορία της Νέας Σμύρνης. Το 2011 ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα για να δει έναν αγώνα του Πανιωνίου. Στη συνέχεια, ήρθε αρκετές φορές για να δει και άλλους αγώνες και κάποια στιγμή, έφερε μαζί του ένα πανό που έγραφε: «Έρχομαι από τη Σμύρνη για να παρευρεθώ στο πραγματικό ντέρμπι της Σμύρνης και να χαιρετήσω τα αδέρφια μου». Αυτό ήταν η αρχή της φιλίας του με τους φιλάθλους τους Πανιωνίου που τον θεωρούν πια δικό τους άνθρωπο. Έχει κρατήσει επαφή μαζί τους και κάθε χρόνο επισκέπτεται τη Νέα Σμύρνη.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι οι Λεβαντίνοι που ζουν στη Σμύρνη είναι απόγονοι Ευρωπαίων που εγκαταστάθηκαν στην πόλη κατά τον 19ο αιώνα για να κάνουν επιχειρήσεις και τελικά παρέμειναν και δημιούργησαν οικογένειες.

Πηγή: protothema.gr

• Ακολουθήστε το attica24 σε FacebookTwitterInstagram και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα