Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 | 21:17
Αρχική Αττική Δυτική Αττική Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των δασοπυροσβεστών που θα στελεχώσουν τις Ε.ΜΟ.Δ.Ε.

Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των δασοπυροσβεστών που θα στελεχώσουν τις Ε.ΜΟ.Δ.Ε.

newsroom |

Στην Ελευσίνα η μία από τις έξι έδρες των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων – Συνεχίζονται οι εργασίες διανοίξεων αντιπυρικών ζωνών στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας με τη συμβολή του Στρατού

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουνίου, η πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση των πυροσβεστών που θα στελεχώσουν τις Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) και η τελετή αποφοίτησής τους, πραγματοποιήθηκε στις έξι συνολικά Υπηρεσίες με έδρες σε Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λαμία, Ιωάννινα και Πάτρα.

Στην 1η Ε.ΜΟ.Δ.Ε. με έδρα την Ελευσίνα, η τελετή φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Μάνδρας, παρουσία του Συντονιστή Επιχειρήσεων Αττικής, Υποστράτηγου ΠΣ Παναγιώτη Νιάφα και του Διοικητή της Υπηρεσίας, Αντιπύραρχου Ιωάννη Κολοβού.

Οι 500 πυροσβέστες, τοποθετήθηκαν στις αερομεταφερόμενες Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου, επί θητεία διάρκειας επτά ετών, με την ειδικότητα του πυροσβεστικού τεχνικού προσωπικού και την ειδικότητα πυροσβεστικού επιστημονικού προσωπικού. Αρμοδιότητά τους είναι η συνδρομή στην εκτέλεση έργων δασοπροστασίας έναντι κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, η υποστήριξη κατά τη διενέργεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης, μέσω εξειδικευμένων πεζοπόρων και αερομεταφερόμενων τμημάτων και χρήσης ειδικών μηχανοκίνητων μέσων και μηχανημάτων έργου και η συνδρομή στην αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές, τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές.

Μάνδρα – Βίλια: Διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών από τον Στρατό

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών σε δασικές εκτάσεις της Δυτικής Αττικής, με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία για την αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Μηχανήματα έργου του Στρατού πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες εργασίες για την επιδιόρθωση διαβάσεων αντιπυρικών ζωνών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, όπως μπορεί να παρατηρήσει κάποιος στις παρακάτω φωτογραφίες.

Τελευταία Νέα