Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024 | 03:05
ΑρχικήΑττικήΔυτική ΑττικήΟ εορτασμός των Θεοφανίων στη Δυτική Αττική - Αναλυτικά το πρόγραμμα ανά...

Ο εορτασμός των Θεοφανίων στη Δυτική Αττική – Αναλυτικά το πρόγραμμα ανά πόλη

newsroom |

Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, θα διεξαχθεί το πρωί της Παρασκευής (6/1) ο αγιασμός των υδάτων στις πόλεις της Δυτικής Αττικής

Με ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες που θα κυμανθούν από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου θα διεξαχθεί αύριο, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, ο εορτασμός των Θεοφανίων και του αγιασμού των υδάτων στις πόλεις της Δυτικής Αττικής.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα ανά πόλη έχει ως εξής:

Στον Ασπρόπυργο, η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Α.Ε.Ν. (Σχολή Εμποροπλοιάρχων) και θα ξεκινήσει στις 10:00.

Στη Νέα Πέραμο, στις 10:00 θα τελεστεί αγιασμός στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει λιτανευτική πομπή προς το λιμάνι για τον καθαγιασμό των υδάτων.

Στην Ελευσίνα, η τελετή θα φιλοξενηθεί στο χώρο πλησίον του Αναψυκτηρίου (παραλία) και θα ξεκινήσει στις 10:30.

Στα Άνω Λιόσια, ο αγιασμός των υδάτων θα λάβει χώρα στις 11:00, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως, κ.κ. Αθηναγόρα.

Στην Πάχη Μεγάρων, η τέλεση αγιασμού των υδάτων, με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, θα πραγματοποιηθεί στις 12:15, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεγάρων & Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου.

Τέλος, στο Χαϊδάρι θα διεξαχθεί διπλή τελετή εορτασμού των Θεοφανίων. Στις 11 το πρωί θα τελεστεί αγιασμός των υδάτων στην ακτή Σκαραμαγκά, ενώ μία ώρα μετά (12:00) αντιστοίχως θα γίνει αγιασμός των υδάτων στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου.

Τελευταία Νέα