Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 | 13:05
ΑρχικήΑττικήΠειραιάςΝίκαια: Ενοποιούνται οι πλατείες Αγ. Γεωργίου και Δημοκρατίας μετά τα έργα ανάπλασης

Νίκαια: Ενοποιούνται οι πλατείες Αγ. Γεωργίου και Δημοκρατίας μετά τα έργα ανάπλασης

newsroom |

Μεταξύ των παρεμβάσεων που θα υλοποιηθούν, είναι έργα δενδροφυτεύσεων και ανάπλαση των παιδικών χαρών

Με μια διαδρομή μήκους 620 μέτρων ενώνονται δύο κομβικές πλατείες της Νίκαιας, Αγ. Γεωργίου και Δημοκρατίας. Όπως ενημέρωσε ο Δήμος Νίκαιας – Ρέντη, πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1,89 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δενδροφυτεύσεις, αντικατάσταση φωτισμού με λαμπτήρες LED,τοποθέτηση προφυτρωμένου χλοοτάπητα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς και τα χρονοδιαγράμματα, θα προχωρήσει η ανάπλαση των παιδικών χαρών και θα κατασκευαστεί νέο αρδευτικό σύστημα στην πλατεία Αγ. Γεωργίου.

Πιο συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει δενδροφύτευση της οδού Γρεβενών από την πλατεία Αγ. Γεωργίου έως την πλατεία Δημοκρατίας, θα γίνουν επιστρώσεις και στις δυο πλατείες, αντικατάσταση καθιστικών (πέργκολες) και αστικού εξοπλισμού, φυτεύσεις παρτεριών στον πεζόδρομο Ραιδεστού που γειτνιάζουν με την πλατεία Αγ. Γεωργίου.

Ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης, επισημαίνει:

«Η ριζική ανάπλαση των πλατειών Αγ. Γεωργίου και Δημοκρατίας έχει στόχο να ανταποκριθεί στις ανάγκες βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Προχωράμε έργα που βασίζονται στις έννοιες του εφικτού και της αποδοτικότητας, εκσυγχρονίζοντας όλα τα λειτουργικά χαρακτηριστικά και ενισχύοντας τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Η δημιουργία μιας βιώσιμης περιβαλλοντικής, αναπτυξιακής και αισθητικής παρακαταθήκης για τις μελλοντικές γενιές της πόλης μας είναι μονόδρομος».

 Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
 Ακολουθήστε μας στο Twitter
 Ακολουθήστε μας στο Instagram

Τελευταία Νέα