Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 | 02:09
Αρχική Αττική Βόρεια Προάστια Νέος κύκλος περισυλλογής εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους του Δήμου Ηρακλείου

Νέος κύκλος περισυλλογής εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους του Δήμου Ηρακλείου

newsroom |

Το προηγούμενο διάστημα, εγκαταλελειμμένα οχήματα απομακρύνθηκαν από διάφορα σημεία της πόλης του Νέου Ηρακλείου

Με ένα νέο γύρο στη διαρκή εκστρατεία απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων και μηχανών από το οδικό δίκτυο της πόλης, ξεκίνησε η φθινοπωρινή περίοδος στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Ήδη, το προηγούμενο διάστημα, εγκαταλελειμμένα οχήματα απομακρύνθηκαν από το Δημοτικό Κοιμητήριο και από τις οδούς Βίτσι, Ζαλοκώστα, Αυγής, Απ. Παύλου, Χρυσανθέμων, Κολοκοτρώνη, Μανιακίου, Αγίας Θηρεσίας, Ήρας, Ωραιοπούλου και τη λεωφόρο Πλαπούτα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ενημέρωση εκ μέρους του δήμου, πέρα από το αισθητικό ζήτημα, η απομάκρυνση των παρατημένων οχημάτων συμβάλλει στην υγιεινή, καθώς πολλά από αυτά καταλήγουν εστίες μόλυνσης, κυρίως όμως απελευθερώνουν τους χώρους που δέσμευαν για να περπατάνε πιο άνετα οι πεζοί και για να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις στάθμευσης για τους κατοίκους της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι οι προϋποθέσεις για την περισυλλογή είναι το όχημα να παραμένει σταθμευμένο σε δημόσιο χώρο χωρίς πινακίδες και, ταυτόχρονα, χωρίς σχετική άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή, ακόμα και εάν έχει πινακίδες κυκλοφορίας, να αποτελεί εστία μόλυνσης. Με τον εντοπισμό ενός αυτοκινήτου, που έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά, γίνεται από τη Δημοτική Αστυνομία επικόλληση ειδοποίησης σε εμφανή σημείο του οχήματος προς τον ιδιοκτήτη για την απομάκρυνσή του από τον ίδιο. Σε περίπτωση που παρέλθει χρονικό διάστημα, το οποίο ορίζεται από το νόμο, και ο ιδιοκτήτης δεν απομακρύνει το όχημά του, τότε ο δήμος έχει δικαίωμα να προβεί στην περισυλλογή, την απομάκρυνση και την ανακύκλωσή του αυτοκινήτου.

Τελευταία Νέα