Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022 | 18:37
Αρχική Πολιτική Νέος γύρος αντιπαράθεσης Θεοδωρικάκου - Μπακογιάννη

Νέος γύρος αντιπαράθεσης Θεοδωρικάκου – Μπακογιάννη

newsroom |

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Χρήσιμο να συμμετέχει ο δήμαρχος Αθηναίων από πιο κοντά στις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. – Πηγές Δήμου: Ας περπατήσει στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας ο υπουργός

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, και του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, με αφορμή το θέμα της αστυνόμευσης στην πρωτεύουσα.

Μιλώντας το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Μπακογιάννης εξέφρασε σφοδρά παράπονα για τη στάση που τηρεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέροντας ότι εδώ και ένα μήνα προσπαθεί να συναντηθεί μαζί του, χωρίς αυτό να γίνει εφικτό. «Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων.

Στα όσα είπε ο κ. Μπακογιάννης το πρωί, «απάντησε» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μέσω διαρροών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο Δήμαρχος; Τι αλήθεια θέλει; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας;».

Διαβάστε επίσης: Κόντρα Μπακογιάννη – Θεοδωρικάκου για την αστυνόμευση στην Αθήνα

Ωστόσο, αργότερα το απόγευμα ο κ. Θεοδωρικάκος επανήλθε και μέσω επίσημης ανακοίνωσης που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει:

«Η πραγματικότητα είναι ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο Οικονόμου, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της ασφάλειας στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας, εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. 

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με το  Δήμαρχο Αθηναίων και άλλα στελέχη για την αντιμετώπιση του προβλήματος του παρεμπορίου. Επίσης, ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής είναι σε συνεχή και άμεση επικοινωνία με τους εντεταλμένους συμβούλους για θέματα ασφαλείας του Δήμου Αθηναίων. 

Πραγματικότητα είναι επίσης, οι αλλεπάλληλες δράσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο δίμηνο. Στις επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν 2.585 έλεγχοι ατόμων, 617 προσαγωγές παράνομων μεταναστών, 23 συλλήψεις για ναρκωτικά και 13 συλλήψεις για παρεμπόριο».

Ας περπατήσει στους δρόμους της Αθήνας ο υπουργός

Απαντώντας στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πηγές του Δήμου Αθηναίων απάντησαν ως εξής:

«Ο Υπουργός ας περπατήσει στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας για να δει και των κατοίκων τις πραγματικότητες. Ο Δήμαρχος θα τον συνοδεύσει και θα τον ξεναγήσει ευχαρίστως. Άλλη ανακοίνωση, δήλωση, ανάρτηση, δεν έχει. Δεν είναι δική μας δουλειά αυτή».

Τελευταία Νέα