Κυριακή, 29 Μαΐου 2022 | 03:18
Αρχική Υγεία Νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα – Ανοίγουν 110.000 ραντεβού

Νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα – Ανοίγουν 110.000 ραντεβού

newsroom |

Μ. Θεμιστοκλέους: Άνοιγμα επιπλέον 110.000 ραντεβού για την 1η και 3η εμβολιαστική δόση κατά του κορωνοϊού – Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου ξεκινά το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα – Διπλασιασμός της δυναμικότητας του εμβολιαστικού σταθμού στο Περιστέρι

Την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος με το άνοιγμα επιπλέον 110.000 ραντεβού 1ης και 3ης δόσης ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας γνωστοποίησε πως ανοίγει mega εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα, ενώ διπλασιάζεται η δυναμικότητα του εμβολιαστικού σταθμού στο Περιστέρι.

«Καθημερινά απελευθερώνουμε διαθέσιμα ραντεβού για 3η δόση», έγραψε στο twitter ο κ. Θεμιστοκλέους.

201.000 ραντεβού πρώτης δόσης το τελευταίο 10ήμερο

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, υπάρχει σημαντική αύξηση των ραντεβού για τους πολίτες άνω των 60 ετών που επιλέγουν να εμβολιαστούν έναντι της Covid-19, μετά τη θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως τις τελευταίες 10 ημέρες κλείστηκαν περισσότερα από 201.000 ραντεβού πρώτης δόσης, εκ των οποίων σχεδόν 88.000 αφορούσαν πολίτες από 60 ετών και άνω και σχεδόν 1.450.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης, εκ των οποίων περισσότερα από 502.000 αφορούσαν πολίτες άνω των 60 ετών.

Γ. Παπανικολάου για το mega εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα

Την ίδια στιγμή, με ανάρτησή του στο facebook ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, γνωστοποίησε ότι το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στην πόλη των νοτίων προαστίων θα φιλοξενηθεί στο Διασχολικό Κέντρο και θα ανοίξει τις πόρτες του την επόμενη Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του δημάρχου Γλυφάδας:

«Στη Γλυφάδα μας ξεκινάει τη λειτουργία του νέο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο, για να εξυπηρετούνται άμεσα και εύκολα οι κάτοικοι της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, με τα ραντεβού να ξεκινάνε από την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.

Ο Δήμος μας παραχώρησε για το σκοπό αυτό έναν χώρο σύγχρονο με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, μέσα στο Διασχολικό Κέντρο Γλυφάδας (Επαμεινώνδα και Αρχιμήδους). Κάναμε μαζί με τις αρμόδιες αρχές όλες τις προετοιμασίες ώστε να είναι όλα έτοιμα και να λειτουργούν καθημερινά 16 γραμμές εμβολιασμού, που θα μπορούν να εμβολιάζουν έως και 1.800 πολίτες την ημέρα.

Η πλατφόρμα άνοιξε πριν από λίγη ώρα και ήδη τα ραντεβού κλείνονται κατά εκατοντάδες και η πρώτη μέρα έχει σχεδόν γεμίσει.

Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Υγείας και ειδικά τον Γ.Γ. κ. Θεμιστοκλέους, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και ειδικά τον Γ.Γ. κ. Παπαγεωργίου και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την άψογη συνεργασία, που οδήγησε στη δημιουργία ενός MEGA εμβολιαστικού κέντρου στην πόλη μας. Θα είμαστε και εμείς εκεί καθημερινά για να λύνουμε όποιο πρόβλημα τυχόν προκύψει.

Συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για την προστασία της δημόσιας υγείας και για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας. Η μάχη απέναντι στον κορονοϊό είναι σκληρή και δύσκολη, αλλά στο τέλος θα βγούμε νικητές».

Τελευταία Νέα