Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 | 02:06
Αρχική Αττική Δυτική Αττική Νέα Πέραμος: Ολοκληρώθηκε τμήμα των αντιπλημμυρικών έργων στην ΠΕΟΑΚ

Νέα Πέραμος: Ολοκληρώθηκε τμήμα των αντιπλημμυρικών έργων στην ΠΕΟΑΚ

newsroom |

Όπως ενημέρωσε η αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, αποπερατώθηκαν οι εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης στο ύψος της Σχολής Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο

Ολοκληρώθηκαν την περασμένη Πέμπτη (17/3) οι εργασίες από συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου αντιπλημμυρικής θωράκισης στην περιοχή της Νέας Περάμου.

Οι σχετικές εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα ξεκίνησαν στις 11 Ιανουαρίου και αποπερατώθηκαν δύο μήνες αργότερα. Το έργο αφορά -στην παρούσα φάση- την τοποθέτηση αγωγού στην οδό Θωμά Γεωργιάδη και την εκτροπή των υδάτων από την οδό στη Σχολή Πυροβολικού Νέας Περάμου, όπως και τομές στο ύψος της οδού Νικολάου Πλαστήρα ως Ν. Κρυάδα.

Όπως τονίζεται από τους αρμοδίους, καθώς ολοκληρώθηκαν οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις από την Περιφέρεια Αττικής, έγινε προσωρινή αποκατάσταση. Αναμένεται πλέον να υλοποιηθεί το έργο του αγωγού της ΕΥΔΑΠ, όπως και το έργο συνδέσεων αποχέτευσης το επόμενο χρονικό διάστημα από τον Δήμο Μεγαρέων.

Έπειτα από την ολοκλήρωση και αυτών των έργων, η Περιφέρεια Αττικής θα προχωρήσει σε οριστική ασφαλτόστρωση.

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης απαιτείται να εκτελεστούν δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας εκσκαφής, για τεχνικούς λόγους και την ασφάλεια του έργου. Σύμφωνα με ενημέωση της αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής, μόλις είναι εφικτό το παραπάνω, τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής θα εκτελέσουν εργασίες οριστικής ασφαλτόστρωσης καθ’ όλο το μήκος και πλάτος της ΠΕΟΑΚ της Νέας Περάμου.

Σχετικά, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, ανέφερε: «Εκτελείται ένα μεγάλο έργο από την Περιφέρεια Αττικής για την ασφάλεια και την αντιπλημμυρική θωράκιση της Νέας Περάμου. Γνωρίζουμε πόσο ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι της Νέας Περάμου. Ωστόσο, δεδομένων των κινδύνων της κλιματικής αλλαγής που ζούμε τα τελευταία χρόνια όπως και του πρόσφατου παρελθόντος στη Νέα Πέραμο, το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης είναι παραπάνω από αναγκαίο. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις και τα έργα με στόχο την ασφάλεια στην περιοχή μας».

Τελευταία Νέα