Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021 | 04:50
Αρχική Αττική Ανατολική Αττική Νέα Μάκρη: Επαναλειτουργεί μετά από δέκα χρόνια το δημοτικό κολυμβητήριο

Νέα Μάκρη: Επαναλειτουργεί μετά από δέκα χρόνια το δημοτικό κολυμβητήριο

newsroom |

Επίσκεψη του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, στην αθλητική εγκατάσταση που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2005

Επαναλειτουργεί μετά από δέκα και πλέον χρόνια το δημοτικό κολυμβητήριο Νέας Μάκρης, καθώς ολοκληρώθηκαν τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 643.000 ευρώ.

Την αθλητική εγκατάσταση επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα, τους αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινό και Οικονομικών Νίκο Πέππα, ενώ το παρών έδωσαν ακόμα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνα.

Στόχος των έργων αποτέλεσε η εξοικονόμηση ενέργειας και η μείωση του λειτουργικού κόστους του κολυμβητηρίου για τη βιώσιμη λειτουργία του, με τη χρήση των μέτρων ενεργειακής εξοικονόμησης και την εγκατάσταση του ενεργειακά βελτιωμένου υβριδικού συστήματος.

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκαν:

  • Η εγκατάσταση ενός ενεργειακά βελτιωμένου υβριδικού συστήματος θέρμανσης, το οποίο αποτελείται από τετρασωλήνια αντλία θερμότητας αέρος ισχύος 800 Kw.
  • Η τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών για την παραγωγή ΖΝ.
  • Η τοποθέτηση ανεμοφρακτών (πετασμάτων) για την προστασία από τους κυρίαρχους ανέμους στην περιοχή.
  • Οι εργασίες συντήρησης των κερκίδων του κολυμβητηρίου. Η αντλία θερμότητας παρέχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης ψύξης και θέρμανσης (ανεξάρτητα των φορτίων της εγκατάστασης) και τη δυνατότητα πλήρους ανάκτησης θερμότητας κατά τη λειτουργία της ψύξης.

Επισημαίνεται πως το ανοικτό κολυμβητήριο στη Νέα Μάκρη αποτελεί μέρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου του Δήμου Μαραθώνα.

Τελευταία Νέα