Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021 | 04:44
Αρχική City Stories Νέα Φιλαδέλφεια: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Εστιατορίου του Δήμου 📷

Νέα Φιλαδέλφεια: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Εστιατορίου του Δήμου 📷

newsroom |

Η νέα κοινωνική δομή θα λειτουργεί σε συνεργασία με την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ και το πρόγραμμα “CONNECT YOUR CITY”

Τα εγκαίνια του νέου Κοινωνικού Εστιατορίου που δημιουργήθηκε στην πόλη, πραγματοποίησε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνας, Γαβριήλ.

Ο χώρος βρίσκεται στη συνοικία των Απομάχων της Νέας Φιλαδέλφειας, επί των οδών Β. Αλεξάνδρου και Στρατηγού Παπάγου, και θα λειτουργεί σε συνεργασία με την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ και το πρόγραμμα “CONNECT YOUR CITY”.

Σημειώνεται ότι η προετοιμασία του νέου χώρου έγινε από τους εργαζόμενους της Κοινωνικής Υπηρεσίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, σε συνεργασία με στελέχη της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ και αποκτά ιδιαίτερη σημασία την εποχή της πανδημίας και των ιδιαιτεροτήτων που έχει επιβάλλει στην καθημερινότητα των πολιτών, τόσο στον υγειονομικό τομέα όσο και στον οικονομικό.

«Μπορεί τα λόγια σε τέτοιες εκδηλώσεις εγκαινίων κοινωνικών δομών πολλές φορές να ακούγονται κοινότοπα, αλλά τόσο για εμένα όσο και για τα στελέχη της δημοτικής μας αρχής είναι μία ιδιαιτέρως σημαντική ημέρα», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος και συνέχισε:

«Γνωρίζουμε όλοι μας πλέον πολύ καλά, πως τους τελευταίους 18-20 μήνες βιώνουμε και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πολύ δύσκολη συγκυρία, μία πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, που όπως όλες οι κρίσεις αγγίζει στο πρώτο της τουλάχιστον στάδιο, περισσότερο τους ανθρώπους των χαμηλών οικονομικών στρωμάτων. Ταυτόχρονα, όμως, αυτή η κρίση αποτελεί και μια πρόκληση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία καλείται να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών. Αυτό θεωρώ πως κάνουμε κι εμείς σήμερα». 

Και ο κ. Βούρος κατέληξε λέγοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι εργάστηκαν για να γίνει η δέσμευσή μας πράξη, την πρώην αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ανθή Παπακώστα για όλες τις προσπάθειές της στη δημιουργία του Κοινωνικού Εστιατορίου, αλλά και συνολικά για τη δουλειά της στον συγκεκριμένο τομέα δράσης που επόπτευσε για περίπου 18 μήνες, τον νέο αντιδήμαρχο Σπύρο Μπερδέση, που πήρε τη σκυτάλη εδώ και λίγες ημέρες και καλείται να συνεχίσει και να διευρύνει αυτό το σημαντικό έργο, αλλά και όλους όσοι θα εργάζονται από εδώ και μπρος για να λειτουργεί αυτή η δομή. Κλείνοντας να ευχαριστήσω επίσης την πρόεδρο Μαρία Σαρρή-Ηλιάκη και όλα τα στελέχη της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ για την έως σήμερα εξαιρετική συνεργασία. Καλή δύναμη σε όλους».

Παρόντες στην τελετή εγκαινίων του Κοινωνικού Εστιατορίου ήταν, μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής, Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας & Δημοτικής Αστυνομίας Σπύρος Μπερδέσης, Τεχνικών Υπηρεσιών Λύσσανδρος Γεωργαμλής, Οικονομικών Σωτήρης Κοσκολέτος, Πρασίνου & Άλσους Σπύρος Γραμμένος, Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής Τάσος Κωνσταντινίδης, Αναπτυξιακής Πολιτικής Θάνος Λέκκας, ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Χρήστος Κοπελούσος, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ανεμογιάννης, η δημοτική σύμβουλος Ανθή Παπακώστα, η πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Φιλαδέλφειας Παναγιώτα Αγοραστού, οι σύμβουλοι της Κοινότητας Νέας Φιλαδέλφειας Άννα Μπερδέση και Αγγελική Σουρτζή, εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, καθώς και στελέχη της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ.

Τελευταία Νέα