Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023 | 02:15
Αρχική Αττική Νέα Φιλαδέλφεια: Φθορές στην πολυσύχναστη γέφυρα Βρυούλων

Νέα Φιλαδέλφεια: Φθορές στην πολυσύχναστη γέφυρα Βρυούλων

newsroom |

Ξεκίνησε η μελέτη για την αποκατάσταση μιας από τις πιο πολυσύχναστες γέφυρες στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας

Σοβαρές φθορές οι οποίες είναι ορατές ακόμα και με «γυμνό» μάτι, αντικρίζει κανείς στη γέφυρα Βρυούλων, μία από τις πιο πολυσύχναστες γέφυρες όπου περνούν καθημερινά χιλιάδες οχήματα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, που βρίσκεται στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Όπως κατεγράφη σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ, σίδερα της γέφυρας είναι ορατά καθώς η κατασκευή έχει εμφανείς φθορές, όπως κομμάτια τσιμέντου που έχουν υποχωρήσει. Η διαδικασία αποκατάστασης της γέφυρας έχει ξεκινήσει, ωστόσο τα έργα είναι ακόμα στο στάδιο της μελέτης, μετά από συμφωνία της Περιφέρειας Αττικής με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο πολιτικός μηχανικός κ. Μακρής, πολλές γέφυρες στην Ελλάδα, όπως η συγκεκριμένη, έχουν κατασκευαστεί τις δεκαετίες 1960 και 1970, οπότε υπάρχουν ίσως χιλιάδες τέτοιες υποδομές που είναι 40 ή και 50 ετών. Σύμφωνα με τον ειδικό, υπάρχει ένα πρόγραμμα ελέγχων για τις γέφυρες της Αττικής, οι οποίες πρέπει να εμβαθύνουν σε πιθανά προβλήματα που υπάρχουν.

Σε ερώτηση εάν τίθεται θέμα ασφαλείας των πολιτών που περνούν από τη γέφυρα, ο πολιτικός μηχανικός Αθανάσιος Μαντέλος σημείωσε ότι αυτό θα κριθεί από τον έλεγχο που γίνεται και από το πρόγραμμα στο οποίο έχει ενταχθεί η εν λόγω γέφυρα. «Έχουν γίνει οι καταστροφικές μετρήσεις, έχει ελεγχθεί ενόργανα και τώρα έχει προχωρήσει σε διαδικασία αποκατάσταση και αναβάθμισης», ανέφερε.

Τελευταία Νέα