Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 | 02:29
Αρχική Αττική Αθήνα Μίκης Θεοδωράκης: Προτομή σε κεντρικό σημείο και το όνομα του σε οδό...

Μίκης Θεοδωράκης: Προτομή σε κεντρικό σημείο και το όνομα του σε οδό αποφάσισε ο Δήμος Αθηναίων

newsroom |

Κώστας Μπακογιάννης: «Ελάχιστος φόρος τιμής στον σπουδαίο Έλληνα η μετονομασία δρόμου της Αθήνας σε “Μίκη Θεοδωράκη”»

Τον δικό του δρόμο θα αποκτήσει στην Αθήνα, τόπο όπου διέμενε και έζησε, ο Μίκης Θεοδωράκης. Την απόφαση έλαβε ομόφωνα την Κυριακή (5/9) το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, μετά από εισήγηση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Στην ίδια απόφαση προβλέπεται να προκηρυχθεί καλλιτεχνικός διαγωνισμός για τη δημιουργία προτομής του Μίκη Θεοδωράκη, η οποία θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της Αθήνας.

Επίσης, έπειτα από πρόταση του κ. Μπακογιάννη, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα φιλοξενηθεί δωρεάν -τιμής ένεκεν- στις εγκαταστάσεις του Α’ Κοιμητηρίου μέχρι και να γίνει η ταφή του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη στον Γαλατά Χανίων, σύμφωνα με τις τελευταίες του επιθυμίες.

Τέλος, αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου και ο δήμαρχος Αθηναίων θα παρευρεθούν στην κηδεία του.

Κατά την εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Κώστας Μπακογιάννης, μεταξύ άλλων, είπε: «Σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις κύριε πρόεδρε, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε πει ότι “σαν φύγω η Ακρόπολη θα μου λείψει περισσότερο”. Ήταν η Ακρόπολη που έβλεπε μέσα από το σπίτι του. Αυτός ήταν ο Μίκης της Αθήνας, ο Μίκης της Ελλάδας, ο παγκόσμιος Μ. Θεοδωράκης. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε ως ελάχιστο φόρο στον σπουδαίο Έλληνα τη μετονομασία οδού σε «Μίκη Θεοδωράκη» και την τοποθέτηση της προτομής του σε κεντρικό σημείο της πόλης, για να σηματοδοτήσει το πέρασμά του στην αθανασία».

Σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μέσα από αυτή εξελέγη νέος πρόεδρος ο Ελευθέριος Σκιαδάς.

Τελευταία Νέα