Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 | 13:13
ΑρχικήΑττικήΜετρό: Έξι νέοι σταθμοί στη γραμμή 4 – Θα εξυπηρετεί και το...

Μετρό: Έξι νέοι σταθμοί στη γραμμή 4 – Θα εξυπηρετεί και το γήπεδο της ΑΕΚ

newsroom |

Η συγκεκριμένη επέκταση περιλαμβάνει έξι νέους σταθμούς, που θα εξυπηρετήσουν περιοχές της Νέας Ιωνίας, της Νέας Φιλαδέλφειας, των Αγίων Αναργύρων, του Ιλίου και της Πετρούπολης.

Έξι σταθμούς προβλέπεται να περιλαμβάνει η επέκταση της υπό κατασκευή γραμμής 4 του Μετρό προς τα δυτικά, από το Άλσος Βεΐκου στην Πετρούπολη. Την παρούσα στιγμή μελετάται η επέκταση από το σταθμό «Άλσος Βεΐκου» προς τον Δήμο Πετρούπολης, η οποία θα διέρχεται από τη Νέα Ιωνία και τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η συγκεκριμένη επέκταση περιλαμβάνει έξι νέους σταθμούς που θα εξυπηρετήσουν περιοχές της Νέας Ιωνίας, της Νέας Φιλαδέλφειας, των Αγίων Αναργύρων, του Ιλίου και της Πετρούπολης.

Μάλιστα η νέα γραμμή θα εξυπηρετεί και τους φίλους της ΑΕΚ, οι οποίοι θα έχουν εύκολη πρόσβαση στο νέο γήπεδο του συλλόγου. Στο πλαίσιο αυτό άλλαξε ο αρχικός σχεδιασμός της επέκτασης, αφού στην αρχή προβλεπόταν κατασκευή σταθμού πλησίον του ομώνυμου σταθμού ΗΣΑΠ στον Περισσό και εν συνεχεία στη Νέα Φιλαδέλφεια στη διασταύρωση της Λεωφ. Δεκελείας και Βρυούλων.

Διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν σημαντικοί λόγοι επιλογής εναλλακτικής χάραξης του έργου με σταθμό πλησίον του ομώνυμου σταθμού των Πευκακίων αντί του Περισσού και εν συνεχεία στη Νέα Φιλαδέλφεια σε δημόσιο πάρκο ικανής έκτασης για την κατασκευή του σταθμού (πάρκο Μνημείου Μικρασιατών), σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από την “OPAP Arena”.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 600 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με παράγοντες της «Αττικό Μετρό» ο σχεδιασμός του Μετρό της Αθήνας, αναφορικά με το βασικό έργο και τις επεκτάσεις του προκύπτει μέσα από εξειδικευμένες συγκοινωνιακές μελέτες οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τους, πληθυσμιακά κριτήρια, την προβλεπόμενη ζήτηση μεταφορών, κλπ.

Η επεκτασιμότητα του Μετρό της Αττικής είναι δεδομένη, εντός του πλαισίου ωρίμανσης των μελετών και υπό την αίρεση της χρηματοδότησης.

• Ακολουθήστε το attica24 σε FacebookTwitterInstagram και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα