Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 | 00:45
Αρχική Αττική Δυτική Αττική Μέτρα ελάφρυνσης για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε χώρους του Οργανισμού Λιμένος...

Μέτρα ελάφρυνσης για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε χώρους του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας

newsroom |

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΕ Α.Ε., Απ. Καμαρινάκης, έκανε αποδεκτή την πρόταση του δημάρχου Ελευσίνας

Αποδεκτό από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ Α.Ε.), Απόστολο Καμαρινάκη, έγινε το αίτημα που είχε καταθέσει ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, με θέμα την οικονομική ελάφρυνση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην παράκτια περιοχή κυριότητας του Οργανισμού Λιμένος.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω επιστολής του, η οποία απευθυνόταν στο υπουργείο Ναυτιλίας και στον ΟΛΕ Α.Ε., ο δήμαρχος Ελευσίνας ζητούσε να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους συγκεκριμένους επαγγελματίες.

Ειδικότερα, ζητούσε για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και για όσο διάστημα υπάρχουν οι περιορισμοί, να ισχύσουν:

Αναστολή είσπραξης μισθωμάτων των κυλικείων.

Απαλλαγή καταβολής τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.

Απαλλαγή από την καταβολή τελών επιχειρήσεων που αναστέλλουν τη λειτουργία τους για το  χρονικό διάστημα που θα ισχύουν οι περιορισμοί.

Αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων για το χρονικό διάστημα που θα ισχύουν οι περιορισμοί.

Στην απάντησή του προς τον Δήμο Ελευσίνας, ο ΟΛΕ Α.Ε., μέσω του διευθύνοντος συμβούλου, Απ. Καμαρινάκη, εξέφρασε τη θετική του στάση απέναντι στα συγκεκριμένα αιτήματα.

Μάλιστα, ο κ. Καμαρινάκης στην απαντητική του επιστολή αναφέρεται στις πρωτοβουλίες που έχει ήδη λάβει το υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο της καταπολέμησης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας της Covid-19, καθώς και στις ειδικές διατάξεις που θεσπίστηκαν για όλους του πληγέντες που δραστηριοποιούνται στους χώρους αρμοδιότητας των Οργανισμών Λιμένος. Καταλήγοντας, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΕ Α.Ε., υπογραμμίζει πως «κατανοώντας απόλυτα τις υπάρχουσες συνθήκες και την δυσπραγία των πληγέντων ως προς την αποπληρωμή των οφειλών τους, δεν έχουμε αντίρρηση ως προς την πρόταση του κου Δημάρχου Ελευσίνας, καθώς και δική μας επιθυμία θα ήταν μία επιπρόσθετη ελάφρυνση, σε όλους τους παραπάνω».

Τελευταία Νέα