Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 | 08:14
Αρχική Αττική Δυτική Αττική Μελέτη για τη δημιουργία δικτύου τοπικής συγκοινωνίας αποκτά ο Δήμος Ελευσίνας

Μελέτη για τη δημιουργία δικτύου τοπικής συγκοινωνίας αποκτά ο Δήμος Ελευσίνας

newsroom |

Μέσω της μελέτης θα εξεταστεί η δυνατότητα ένταξης τοπικής δημοτικής συγκοινωνίας σε περιοχές της Ελευσίνας και της Μαγούλας, που δεν εξυπηρετούνται από τις αστικές γραμμές του ΟΑΣΑ

Μελέτη για τη δημιουργία τοπικής αστικής συγκοινωνίας πρόκειται να αποκτήσει ο Δήμος Ελευσίνας, μετά και τη σχετική σύμβαση που υπέγραψαν ο δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου και ο ανάδοχος του έργου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση εκ μέρους του Δήμου Ελευσίνας, η μελέτη αφορά στον προσδιορισμό ενός δικτύου δημοτικών αστικών γραμμών που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του δήμου, λειτουργώντας συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά με τα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς. Κυρίως, όμως, καλύπτοντας διαδρομές στις οποίες δεν φθάνουν μέχρι σήμερα οι αστικές λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ.

Όπως διευκρινίζεται, η περιοχή μελέτης αφορά στο σύνολο του Δήμου Ελευσίνας, δηλαδή και στις δύο Δημοτικές Ενότητες, Ελευσίνας και Μαγούλας.

Ειδικότερα, μέσω της μελέτης θα εξεταστεί η δυνατότητα ένταξης τοπικής δημοτικής συγκοινωνίας σε περιοχές που δεν εξυπηρετούνται από το λεωφορειακό δίκτυο του ΟΑΣΑ, οι οποίες και θα προσδιοριστούν μέσα από την ανάλυση της υφιστάμενης λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών.

Το παρών στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης, για τη μελέτη δημιουργίας δικτύου τοπικής αστικής συγκοινωνίας έδωσε και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελευσίνας, Ιωάννης Γιαννίκος.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου: «Η δημιουργία τοπικής αστικής συγκοινωνίας θα λύσει πολλά από τα προβλήματα μετακίνησης, μαθητών, εργαζομένων αλλά και εν γένει των κατοίκων της Ελευσίνας και της Μαγούλας, δεδομένου ότι σε αρκετές περιοχές δεν φθάνουν τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΑ. Η ύπαρξη τοπικής αστικής συγκοινωνίας είναι μία ανάγκη των κατοίκων, και δικαίως, αφού θα εξυπηρετήσει τον πληθυσμό του δήμου και ταυτόχρονα θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στα υφιστάμενα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων».

Τελευταία Νέα