Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 | 15:41
Αρχική Αττική Δυτική Αττική Μαρίνα Ελευσίνας: Καταδρομική διάρρηξη από συμμορία που «άδειασε» σκάφη

Μαρίνα Ελευσίνας: Καταδρομική διάρρηξη από συμμορία που «άδειασε» σκάφη

newsroom |

Κάμερες ασφαλείας «έπιασαν» εν δράσει τους διαρρήκτες, την ώρα που «άδειαζαν» σκάφη στη μαρίνα Ελευσίνας

Τη δράση συμμορίας, που διέρρηξε σκάφη στη μαρίνα Ελευσίνας, τα ξημερώματα της Πέμπτης (16/11), παρουσίασε σε βίντεο-ντοκουμέντο η εκπομπή “Live News” του MEGA με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο φαίνεται καρέ-καρέ η δράση της συμμορίας.

Ώρα 04:32, ξημερώματα Πέμπτης. Τέσσερα άτομα νεαρής ηλικίας προσπαθούν να προσεγγίσουν ένα σκάφος στη μαρίνα Ελευσίνας. Τραβάνε το σκοινί για να το φέρουν πιο κοντά και τότε πηδάνε πάνω σε αυτό. Εντοπίζουν την πρώτη κάμερα ασφαλείας. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που διαχειρίζεται τα σκάφη στη μαρίνα της Ελευσίνας, περιγράφει στο MEGA τις εικόνες που αντίκρισε μόλις άνοιξε το καταγραφικό υλικό της κάμερας.

«Έχουν πιάσει όλα τα σκάφη και έχουν μπει σε ένα-ένα στα σκάφη μέσα, σε κάποια μπήκαν, σε κάποια δεν μπήκαν. Την ώρα που πηδήξανε στο σκάφος, προσγειώθηκαν μπροστά στην κάμερα και βλέποντας την κάμερα χαμογελούσαν κιόλας, έχοντας μία ευχαρίστηση στο πρόσωπό τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι τρεις από τους τέσσερις νεαρούς βρίσκονται στην πρύμη του σκάφους, με τον τέταρτο να παραφυλάει στο λιμάνι. Οι δράστες ψάχνουν τρόπο να μπουν μέσα. Οι κάμερες ασφαλείας καταγράφουν και τις συνομιλίες τους. Καλύπτουν για λίγο την κάμερα, αλλά δεν πτοούνται. Εξακολουθούν να προσπαθούν να μπουν μέσα στο σκάφος.

«Σπάσανε τα πατώματα, σπάσανε τις οροφές, να φανταστείς ότι στις δύο καμπίνες μπροστά κατεβάσανε όλες τις οροφές κάτω, τις σπάσανε. Δεν ξέρω τι θέλανε να βρούνε», ανέφερε ο κ. Ιωάννης Γκουλέλης, θύμα διάρρηξης.

Οι δράστες καταφέρνουν να μπουν σε ένα από τα σκάφη και φαίνεται να μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι για αρκετή ώρα.

«Εδώ, στο δικό μας επειδή το βρήκαν πιο ενδιαφέρον, έκατσαν περίπου δύο ώρες μέσα μπαίνοντας, βγαίνοντας, αρπάζοντας, κουβαλώντας πράγματα, ένας χαμός. Όλο το εσωτερικό του σκάφους είναι βομβαρδισμένο. Έχουν ανοίξει ντουλάπες, συρτάρια, έχουν… ξεριζώσει τα ντουλάπια. Είναι όλα πεταμένα κάτω», είπε ακόμα στην κάμερα του MEGA ο κ. Γκουλέλης.

«Μπήκα μέσα και είδα το σκάφος διαλυμένο. Έχει εννέα τηλεοράσεις, ένα ηχοσύστημα, έχει κάτι δορυφορικά συστήματα για τις τηλεοράσεις, έχει μηχανήματα πανάκριβα», δήλωσε ακόμη ο κ. Γκουλέλης.

Η ζημιά που προκάλεσαν στα σκάφη παραμένει ακόμα ανυπολόγιστη. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας διαχείρισης σκαφών στη μαρίνα Ελευσίνας κάνει ακόμα τον απολογισμό, με τις Αρχές να εξετάζουν το βιντεοληπτικό υλικό όσο τα πρόσωπά τους φαίνονται πεντακάθαρα.

Δείτε το βίντεο και το ρεπορτάζ της εκπομπής “Live News”

 Ακολουθήστε το attica24 σε FacebookTwitterInstagram και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα