Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 | 19:44
Αρχική Αττική Ανατολική Αττική Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κερατέα

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κερατέα

newsroom |

Έγινε προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων στον οικισμό Ρουμούντι – Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

UPD – Τελευταία Ενημέρωση 13:30

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση του Δήμου Λαυρεωτικής και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Ρουμουντί Κερατέας. Από την πρώτη στιγμή, επί τόπου κινητοποιήθηκαν 24 πυροσβέστες και 11 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Προληπτικά απομακρύνθηκαν από τον οικισμό κάτοικοι 15 σπιτιών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι μεταξύ Θορικού και Δασκαλιού, κοντά σε οικισμούς και υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται έρευνα από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά ξεκίνησε από υπαίθριο χώρο εντός του οικισμού.

«Η φωτιά ξεκίνησε από μια πευκόφυτη περιοχή κοντά σε σπίτια. Είναι ανάμεσα σε Κερατέα και Λαύριο 50μέτρα από την λεωφόρο», είπε στο protothema.gr ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

«Αρχικά φάνηκαν δύσκολα τα πράγματα γιατί έχουμε ένα ελαφρύ αεράκι το σημείο είναι στενό, δεν υπάρχουν δρόμοι και τα σπίτια λίγα. Έχουν έρθει αρκετά οχήματα της Πυροσβεστικής, συνδράμουμε και εμείς με τις υδροφόρες και εδώ και λίγη ώρα έχουν έρθει και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και κάνουν ρίψεις. Πιστεύω πως θα πάει καλά η όλη εξέλιξη. Δόθηκε προληπτική εκκένωση του οικισμού Ρουμουντί. Στείλαμε ένα λεωφορείο να παραλάβει τους κατοίκους αλλά μόνο δυο γυναίκες απομακρύναμε. Δεν χρειάστηκε να κάνουμε εκκένωση σε όλο τον οικισμό», επισημαίνει ο κ. Λουκάς.

Τελευταία Νέα