Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 | 00:39
Αρχική Αττική Νότια Προάστια Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις «Τρύπες του Καραμανλή» από τη Δευτέρα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις «Τρύπες του Καραμανλή» από τη Δευτέρα

newsroom |

Από τις 5 Απριλίου και τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο 24 Απριλίου θα υπάρξουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, καθώς θα εκτελούνται εργασίες στον οδικό άξονα Βάρκιζας-Σουνίου πλησίον των σηράγγων «Τρύπες του Καραμανλή»

Ξεκινούν από τη Δευτέρα 5 Απριλίου στον οδικό άξονα Βάρκιζας-Σουνίου, κοντά στις σήραγγες «Τρύπες του Καραμανλή», οι εργασίες τοποθέτησης μεταλλικών διχτυών προκειμένου να αρθούν οι χρόνιες επικινδυνότητες από καταπτώσεις μικρών και μεγαλύτερων βράχων.

Παράλληλα θα διενεργηθούν και ασφαλτοστρώσεις σε ένα μεγάλο μέρος της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου.

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός ήταν οι εργασίες να διαρκέσουν 3-4 μήνες, μετά από παρέμβαση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη προς τον ανάδοχο του έργου, πλέον στόχος είναι στις 24 Απριλίου, το Σάββατο του Λαζάρου, τα έργα να έχουν αποπερατωθεί.

Το διάστημα από 5/4/2021 έως 24/4/2021 θα πραγματοποιηθεί πλήρης και για όλο το 24ωρο διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου (Ε.Ο. 91) και η κίνηση θα διεξάγεται μέσω Λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου.

Οι εργασίες

Αναφορικά με τις εργασίες που θα εκτελούνται το επόμενο διάστημα, αυτές περιλαμβάνουν την αποξήλωση επικίνδυνων προς κατάπτωση ογκολίθων και την επένδυση των πρανών με ειδικό συρματόπλεγμα εκατέρωθεν των σηράγγων, σε μήκος 150 μέτρων πριν και 80 μέτρων μετά τις σήραγγες, στην κατεύθυνση προς Αθήνα. Η επιφάνεια συρματοπλέγματος που θα τοποθετηθεί θα είναι περίπου 3.000 τετραγωνικά μέτρα.

Τέλος, θα πραγματοποιηθούν και εργασίες ασφαλτόστρωσης στην περιοχή από Βάρκιζα μέχρι Βουλιαγμένη και στα δύο ρεύματα, σε μία οδό ιδιαίτερα ταλαιπωρημένη από την πάροδο των ετών, προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο οδικής ασφάλειας.

Τελευταία Νέα