Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 | 12:25
Αρχική Αττική Δυτικά Προάστια Κοινή υλοποίηση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία» από τους Δήμους Ιλίου, Αγ....

Κοινή υλοποίηση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία» από τους Δήμους Ιλίου, Αγ. Αναργύρων-Καματερού και Πετρούπολης

newsroom |

Το πρόγραμμα επανένταξης αστέγων συμπολιτών μας στον κοινωνικό ιστό, αφορά 35 νοικοκυριά και 55 ωφελούμενους στους τρεις δήμους της Δυτικής Αθήνας

Το κοινωνικό πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» υλοποιούν οι Δήμοι Ιλίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Πετρούπολης, σε μια επιπλέον προσπάθεια για την επανένταξη ατόμων και οικογενειών στον κοινωνικό ιστό και την εργασία.

Όπως επισημαίνεται, το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 575.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας & Ανθρώπινου Δυναμικού, αφορά συνολικά 35 νοικοκυριά και 55 ωφελούμενους.

Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση μετάβαση σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης ατόμων ή οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα έλλειψης στέγης, μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας, καθώς και η πλήρης αυτονόμηση και επανένταξή τους στον κοινωνικό ιστό, μέσω της επιστροφής στην αγορά εργασίας.

«Κεντρικό κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση με αποτελεσματικές συνέργειες ενισχύουμε την κοινωνική επανένταξη των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας. Όλοι μαζί καταπολεμούμε την φτώχεια και την αστεγία και συμβάλλουμε ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, όσων συμπολιτών μας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», αναφέρει χαρακτηριστικά σε μήνυμά της η αρμόδια υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Την ικανοποίησή τους για την ένταξη των τριών δήμων στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» και την υλοποίησή του, εξέφρασαν με κοινή δήλωσή τους οι δήμαρχοι Ιλίου Νίκος Ζενέτος, Αγίων Αναργύρων – Καματερού Σταύρος Τσίρμπας, Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, επισημαίνοντας:

«Η διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της κοινωνικής συνοχής είναι, σήμερα περισσότερο από ποτέ, το μεγάλο ζητούμενο, γι’ αυτό και η επένδυση στην κοινωνική προστασία μέσω ενεργητικών πολιτικών και υπηρεσιών που θα λειτουργούν συμπληρωματικά, αλλά σε μονιμότερη βάση από τα επιδόματα, πρέπει να αποτελέσει τη βασική στρατηγική για τη μείωση της αστεγίας και την επανένταξη ατόμων στον κοινωνικό ιστό. Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να ζουν σε ένα ασφαλές μέρος που μπορούν να αποκαλούν «σπίτι» και θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την υφυπουργό Εργασίας που, μέσα από την ευαισθητοποίηση και τις πρωτοβουλίες της, αυτό γίνεται πράξη».

Τελευταία Νέα