Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023 | 04:36
Αρχική Αττική Κλειστά την Παρασκευή τα σχολεία στην Αττική - Με τηλεργασία και αύριο...

Κλειστά την Παρασκευή τα σχολεία στην Αττική – Με τηλεργασία και αύριο το Δημόσιο

newsroom |

Ομόφωνη απόφαση περιφερειάρχη Αττικής και δημάρχων για τη μη λειτουργία των σχολικών μονάδων – Μέσω τηλεκπαίδευσης τα μαθήματα – Νέα εγκύκλιος του ΥΠ.ΕΣ. για τηλεργασία στις δημόσιες υπηρεσίες και αύριο

Την απόφαση να μην πραγματοποιηθούν δια ζώσης μαθήματα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής και αύριο, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, γνωστοποίησε η Περιφέρεια Αττικής, μετά από διαβούλευση του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με τους 66 δημάρχους του λεκανοπεδίου.

Σε σχετική ενημέρωση, όπως αναφέρεται, αφού αξιολογήθηκαν οι δυσκολίες που επικρατούν σε αρκετές περιοχές της Αττικής συμφωνήθηκε ομόφωνα, ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν τίθεται ζήτημα πρόσβασης λόγω καιρικών συνθηκών, να μην ανοίξουν ούτε αύριο οι σχολικές μονάδες.

Όπως τονίζεται, η σχετική απόφαση ελήφθη με δεδομένο ότι εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα λόγω χαμηλών θερμοκρασιών στο σύνολο των περιοχών της Αττικής, ενώ υπάρχουν σημαντικά ζητήματα μετακίνησης, τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών, από και προς τα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ενημερώσει σχετικά το Υπουργείο Παιδείας, στις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών αποτελεί ευθύνη των δήμων, οι οποίοι και θα ενημερώσουν άμεσα τους ενδιαφερόμενους.

Μέσω τηλεργασίας η λειτουργία του Δημοσίου και αύριο

Παράλληλα, με τηλεργασία θα λειτουργήσει και αύριο Παρασκευή (28/1) το Δημόσιο, για τους υπαλλήλους που λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών είναι δύσκολη η μετακίνησή τους στον τόπο εργασίας τους.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, όσοι υπάλληλοι δεν δύναται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εξ αποστάσεως, η προσέλευσή τους στην έδρα της υπηρεσίας τους θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα γίνει με όρους ασφάλειας, οπότε και για λόγους ανωτέρας βίας η βραδεία προσέλευσή τους θα πρέπει να θεωρηθεί δικαιολογημένη.

Δικαιολογημένη θα είναι και η απουσία υπαλλήλων που τα καθήκοντά τους δεν μπορούν να ασκηθούν με τηλεργασία και η προσέλευσή τους στην υπηρεσία είναι αντικειμενικά αδύνατη.

Η εγκύκλιος διευκρινίζει ότι τα παραπάνω δεν αφορούν εργαζομένους σε υπηρεσίες αιχμής, οι αρμοδιότητες των οποίων σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Τελευταία Νέα