Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 | 00:44
Αρχική Αττική Δυτική Αττική Κινέτα: Στην κυκλοφορία ξανά το τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού στο ύψος...

Κινέτα: Στην κυκλοφορία ξανά το τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού στο ύψος του ρέματος Πίκας

newsroom |

Ολοκληρώθηκαν τα έργα αποκατάστασης στο οδικό τμήμα, στο ύψος του ρέματος Πίκας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε υποδομές της Κινέτας

Στην κυκλοφορία δόθηκε την Παρασκευή (5/8) το τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού στην Κινέτα, στο ύψος του ρέματος Πίκας, μετά την αποκατάσταση των ζημιών που είχε υποστεί ο οδικός άξονας από πλημμυρικά φαινόμενα.

Όπως επισημαίνεται από την Περιφέρεια Αττικής, εκκρεμούν ακόμα κάποιες μικροεργασίες, οι οποίες θα ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το έργο αποκατάστασης του συγκεκριμένου οδικού τμήματος που ενώνει ξανά την Αττική με την Κορινθία, μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού στην Κινέτα, εντάσσεται στα έργα ολιστικής αποκατάστασης των σοβαρών ζημιών που προκάλεσαν στην περιοχή οι πλημμύρες των τελευταίων ετών. Οι εργασίες υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 18 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την παράδοση του δρόμου στην κυκλοφορία ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισήμανε: «Παραδίδουμε ξανά στην κυκλοφορία έναν ασφαλή σύγχρονο δρόμο, πλήρως αποκατεστημένο και έτοιμο προς χρήση από τους οδηγούς. Δεσμευτήκαμε πως η Κινέτα θα αλλάξει όψη και θα ξαναγίνει μία ασφαλής περιοχή για τους κατοίκους της και αυτή μας τη δέσμευση την κάνουμε πράξη. Οι καταστροφικές πλημμύρες αλλά και οι φωτιές των τελευταίων χρόνων την «τραυμάτισαν» βαριά, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στην περιοχή. Μετά από χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων σχετικών ελέγχων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ξεκινήσαμε άμεσα τα έργα και ήδη έχουμε αρχίσει να ολοκληρώνουμε σημαντικά έργα στην περιοχή, με στόχο η Κινέτα όχι μόνο να επουλώσει τις πληγές της, αλλά και να γίνει καλύτερη από πριν. Συνεχίζουμε να επενδύουμε έμπρακτα στην προστασία των πολιτών, όπως είναι και η προτεραιότητά μας».

Τελευταία Νέα