Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023 | 11:42
Αρχική Οικονομία Κατώτατος Μισθός: Το χρονοδιάγραμμα για τη νέα αύξηση από 1η Απριλίου

Κατώτατος Μισθός: Το χρονοδιάγραμμα για τη νέα αύξηση από 1η Απριλίου

newsroom |

Πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου «κλειδώνει» η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού – Το χρονοδιάγραμμα με την επίσπευση των διαδικασιών που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας

Το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα και τον «χάρτη» που θα οδηγήσει στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου 2023, όπως έχει ανακοινώσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή (13/1) το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία για κάθε στάδιο της διαδικασίας, προβλέπεται ότι:

Η αποστολή έγγραφης πρόσκλησης από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης προς εξειδικευμένους επιστημονικούς και ερευνητικούς φορείς για την σύνταξη έκθεσης για την αξιολόγηση του ισχύοντος νομοθετημένου κατώτατου μισθού θα λάβει χώρα έως τις 20 Ιανουαρίου.

Η σύνταξη και η υποβολή της έκθεσης θα λάβει χώρα το αργότερο έως την 3η Φεβρουαρίου 2023.

Η διαβίβαση του υπομνήματος και της τεκμηρίωσης κάθε διαβουλευόμενου από την Επιτροπή Συντονισμού προς τους λοιπούς εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, με πρόσκληση για προφορική διαβούλευση, θα λάβει χώρα το αργότερο έως την 10η Φεβρουαρίου 2023.

Η διαβίβαση όλων των υπομνημάτων και της τεκμηρίωσης των διαβουλευόμενων καθώς και της έκθεσης των φορέων στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για τη σύνταξη Σχεδίου Πορίσματος Διαβούλευσης θα λάβει χώρα το αργότερο έως την 20η Φεβρουαρίου 2023.

Το σχέδιο του πορίσματος διαβούλευσης ολοκληρώνεται το αργότερο έως την 28η Φεβρουαρίου 2023.

Τέλος, η εισήγηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών θα υποβληθεί το αργότερο έως την 10η Μαρτίου 2023.

Τελευταία Νέα