Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 | 16:51
Αρχική Αττική Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα λειτουργήσει η αγορά για το σαρακοστιανό τραπέζι

Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα λειτουργήσει η αγορά για το σαρακοστιανό τραπέζι

newsroom |

Μέχρι τι ώρα θα είναι ανοιχτές σήμερα οι αγορές σε Βαρβάκειο και Ρέντη – Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές και τα σούπερ μάρκετ

Παραδοσιακά ανοικτά είναι από το βράδυ της Κυριακής μέχρι και σήμερα, νωρίς το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, τα καταστήματα σε Βαρβάκειο Αγορά και Αγορά του Καταναλωτή στον Ρέντη, προκειμένου οι καταναλωτές να προμηθευτούν σαρακοστιανά εδέσματα.

Παράλληλα, κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα (Καθαρά Δευτέρα 27/2) και οι λαϊκές αγορές, ενώ όπως έχει διευκρινιστεί με ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, τα καταστήματα τροφίμων (παντοπωλεία, μίνι μάρκετ, ψαράδικα κ.ά.) θα λειτουργήσουν κανονικά την Καθαρά Δευτέρα.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ.

Σε ό,τι αφορά στην τιμή της λαγάνας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι «η τιμή της λαγάνας κυμαίνεται από 2,80-3,30 ευρώ. Για να είμαι δίκαιος, είναι λογικό να έχει μία μικρή αύξηση λόγω της αύξηση των αλευριών. Εάν πάνε οι καταναλωτές τη Δευτέρα και βρουν τη λαγάνα με 4,5 ευρώ και άνω, να κάνουν καταγγελία στο 1520 και να στείλω άμεσα τη ΔΙΜΕΑ (Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς) και θα επιβάλει πρόστιμο. Μιλάμε για την παραδοσιακή λαγάνα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα στη Βαρβάκειο Αγορά λειτουργούν από τις 9 το βράδυ της Κυριακής μέχρι και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας. Αντίστοιχα, ανοικτά παραμένουν, μέχρι και σήμερα το απόγευμα και τα καταστήματα στην Αγορά του Καταναλωτή στου Ρέντη.

Στην ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) υπάρχει αναρτημένο το αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας του κάθε καταστήματος.

Τελευταία Νέα