Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 | 01:06
Αρχική Αττική Δυτική Αττική Καταγγελία και μήνυση για βιασμό φαντάρου στο στρατόπεδο του Μεγάλου Πεύκου πριν...

Καταγγελία και μήνυση για βιασμό φαντάρου στο στρατόπεδο του Μεγάλου Πεύκου πριν δέκα χρόνια!

newsroom |

Όπως καταγγέλλεται τρεις στρατιώτες τον νάρκωσαν και τον κακοποίησαν σεξουαλικά – Παρόντες στο βιασμό του φαντάρου ήταν και δύο ψυχολόγοι της μονάδας

Σοκάρουν τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την καταγγελία ενός 32χρονου, ο οποίος υποστηρίζει πως όταν ήταν φαντάρος έπεσε θύμα βιασμού -όταν κατατάχτηκε- κατ’ εντολή αξιωματικού του στρατοπέδου.

Σύμφωνα με το onalert.gr, που μίλησε με το δικηγόρο του καταγγέλλοντα, η σεξουαλική κακοποίηση του τότε νεοσύλλεκτου φαντάρου συνέβη στο Μεγάλο Πεύκο, το γνωστό Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων. Μάλιστα, προέβη σε περαιτέρω αποκαλύψεις για τη σκοτεινή υπόθεση. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος Χρήστος Πλάτσκος, που εκπροσωπεί τον 32χρονο, στη σεξουαλική κακοποίηση πήραν μέρος 3 στρατιώτες οι οποίοι προηγουμένως τον είχαν ναρκώσει, ενώ μάρτυρες ήταν δύο ψυχολόγοι της μονάδας που δεν απέτρεψαν τον βιασμό αν και μπορούσαν, όπως ισχυρίζεται.

Ο νεαρός έσπασε τη σιωπή του στην κάμερα της ΕΡΤ3, αποκαλύπτοντας πως το φρικτό συμβάν πήρε μέρος πριν από δέκα χρόνια, όταν ξεκινούσε τη θητεία του. Ως τον υποκινητή της εγκληματικής πράξης, κατέδειξε λοχαγό του στρατοπέδου, ενώ διευκρίνισε ταυτόχρονα πως τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται δεν εκπροσωπούν τον στρατό οι υπηρεσίες του οποίου τον βοήθησαν, όπως ξεκαθάρισε.

Ο 32χρονος υποστηρίζει ότι ένας λοχαγός ήθελε να τον εκδικηθεί γιατί τον έβρισε, διατάσσοντας στρατιώτες να τον κακοποιήσουν σεξουαλικά. «Μετά από προσβολές που δέχτηκα, απάντησα με ύβρεις, με αποτέλεσμα να οδηγηθώ στο ιατρείο χωρίς την θέλησή μου. Τον βιασμό τον εκτέλεσε ένας αδειούχος στο ιατρείο, κατ’ εντολή του λοχαγού που ήταν από πίσω», περιγράφει ο 32χρονος για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε.

Κομβικό ρόλο θα παίξουν 3 άτομα που ήταν παρόντες στο περιστατικό

Ο νεαρός κατέθεσε μήνυση, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος του, κατά του λοχαγού που έδωσε την εντολή, κατά των στρατιωτών που τέλεσαν τη σεξουαλική κακοποίηση και κατά των ψυχολόγων που παρακολούθησαν αμέτοχοι την εγκληματική πράξη εις βάρος του. «Κομβικό ρόλο θα παίξει ο υπεύθυνος του ιατρείου που με βοήθησε εκεί και δύο ΕΠΟΠ γυναίκες, οι οποίες ήταν αυτόπτες μάρτυρες όταν παραδέχθηκε ο ίδιος την ηθική αυτουργία», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο 32χρονος αποφάσισε να μιλήσει μετά από δέκα χρόνια σιωπής, παίρνοντας θάρρος από τις αποκαλύψεις στον καλλιτεχνικό χώρο που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό και το κίνημα στήριξης που έχει δημιουργηθεί προς τα θύματα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3, στρατιωτικές πηγές αναφέρουν για την καταγγελία πως «η στρατιωτική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν μπορεί να υπάρξει θέση για μια υπόθεση που διερευνάται δικαστικά».

Πηγές: onalert.gr / thetoc.gr / ΕΡΤ3

Τελευταία Νέα