Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 | 09:14
Αρχική Αττική Καιρός: Χριστούγεννα με ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες έως 17 βαθμούς

Καιρός: Χριστούγεννα με ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες έως 17 βαθμούς

newsroom |

Σε υψηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί η θερμοκρασία, ανήμερα των Χριστουγέννων

Αίθριος αναμένεται γενικά ο καιρός στη χώρα μας την Κυριακή των Χριστουγέννων, καθώς στην Ευρώπη καταγράφεται ένα κύμα ασυνήθιστα υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/Meteo, μόνο στα βόρεια τμήματα της Κρήτης αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών.

Τις νυχτερινές και πρωινές ώρες, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 12, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 15-16 βαθμούς, στην Ήπειρο από -1 έως 15, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από 0 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 15-16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 14-15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 16-17, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 3 έως 14 βαθμούς, στην Κρήτη από 1 έως 16-17 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα από 7 έως 15, ενώ τοπικά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά τους 16-17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με πιθανότητα για τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς, αλλά στα δυτικά και βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες/βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς.

Τελευταία Νέα