Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 | 23:11
Αρχική City Stories Ιστιοπλοΐα: Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου ανέλαβε το Ευρωπαϊκό του 2024

Ιστιοπλοΐα: Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου ανέλαβε το Ευρωπαϊκό του 2024

newsroom |

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ολυμπιακής κατηγορίας ILCA 6 γυναικών και ILCA 7 ανδρών θα φιλοξενηθεί στη νέα μαρίνα Αλίμου από 16 έως 23 Φεβρουαρίου

Μία πολύ μεγάλη διοργάνωση θα φιλοξενήσει ο Ν.Ο. Καλαμακίου το 2024, υπό την αιγίδα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Πρόκειται για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ολυμπιακής κατηγορίας ILCA 6 γυναικών και ILCA 7 ανδρών. Ο αγώνας έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 16-23 Φεβρουαρίου στη Νέα Μαρίνα Αλίμου και είναι πολύ σημαντικός, διότι ταυτόχρονα θα αποτελέσει και ευρωπαϊκή πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι η πρώτη φορά που στη χώρα μας θα διεξαχθεί Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πρόκρισης στη συγκεκριμένη κατηγορία. Είχε προηγηθεί το ΦΙΝΝ το 2019 στο Athens International Sailing Center, για την οποία η Ε.Ι.Ο. είχε αποσπάσει τα δημόσια συγχαρητήρια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και της διεθνούς κλάσης.

Γι’ αυτό και οι διοργανωτές περιμένουν πολύ μεγάλη συμμετοχή και έναν σπουδαίο αγώνα στον οποίο θα τρέξουν οι καλύτεροι ιστιοπλόοι του κόσμου στην κατηγορία τους.

Η ευρωπαϊκή κλάση Λέιζερ (η νέα EurILCA) ανέθεσε στον Ν.Ο. Καλαμακίου το πρωτάθλημα, διότι ο όμιλος έχει εμπειρία από μεγάλους διεθνείς αγώνες και η Ελλάδα έχει αποδείξει στην πράξη την υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει και προσφέρει στη διοργάνωση κορυφαίων αγώνων. Έτσι, με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 6 γυναικών και ILCA 7 ανδρών, ο Ν.Ο. Καλαμακίου θα βρεθεί στο επίκεντρο της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας, ενώ η προβολή της Ελλάδας θα είναι τεράστια και τα οφέλη πολλαπλά.

Τελευταία Νέα