Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 | 11:40
ΑρχικήΠολιτισμός«Η Τριλογία της Αττικής: Ελευσίνα, Αθήνα, Λαύριο» - Στην Ελευσίνα ο Στ....

«Η Τριλογία της Αττικής: Ελευσίνα, Αθήνα, Λαύριο» – Στην Ελευσίνα ο Στ. Μπένος για την παρουσίαση της μελέτης

newsroom |

Η σχετική μελέτη αφορά την ανάπλαση των οδών Περικλέους και Στάθη και τη σύνδεση του αρχαιολογικού χώρου Ελευσίνας με το παραλιακό μέτωπο και το «ΙΡΙΣ».

Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 1 Ιουλίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας, η παρουσίαση της μελέτης: «Παραδειγματικά Έργα Αναπλάσεων Οδών στους Πόλους της Πολιτιστικής Διαδρομής “Τριλογία της Αττικής” Λαύριο και Ελευσίνα, ανάπλαση οδών Περικλέους & Αθ. Στάθη και σύνδεση του αρχαιολογικού χώρου με το παραλιακό μέτωπο και το ΙΡΙΣ».

Το σχετικό έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα της πολιτιστικής διαδρομής, με τίτλο: «Η Τριλογία της Αττικής: Ελευσίνα, Αθήνα, Λαύριο», ενώ σημειώνεται η χθεσινή παρουσίαση της μελέτης έγινε από τον πρόεδρο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Σταύρο Μπένο και τους συνεργάτες του.

Η «Τριλογία της Αττικής» είναι μια δυναμική πρωτοβουλία που αναπτύσσεται με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», με στόχο το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός καινοτόμου προγράμματος Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για την Αττική.

Βασικός άξονας του προγράμματος είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας πολιτιστικής διαδρομής, που θα αποκαθιστά τη σύνδεση που είχε η πόλη της αρχαίας Αθήνας με το Ιερό της Δήμητρας στην Ελευσίνα, το Λαύριο και τα ορυχεία αργύρου, καθώς και με το επίνειο της, τον Πειραιά.

Όπως επισημαίνεται σχετικά, πρόκειται για μία ολοκληρωμένη χωρική παρέμβαση οργάνωσης και ανάδειξης του θεματικού άξονα του πολιτισμού μεταξύ Αθήνας, Ελευσίνας και Λαυρίου, συνδέοντας τις τρεις από τις πιο σημαντικές περιοχές της περιφέρειας κατά την αρχαιότητα και αναδεικνύοντας τη διαδρομή και τους αρχαιολογικούς χώρους, με στόχο τόσο τη διάχυση της τουριστικής κίνησης σε όλη την Αττική, όσο και την επιμήκυνση της χρονικής διάρκειας της παραμονής των επισκεπτών στην Περιφέρεια Αττικής με τη δημιουργία και ανάδειξη ενός νέου τουριστικού προϊόντος με τον εμπλουτισμό των εμπειριών τους.

• Ακολουθήστε το attica24 σε FacebookTwitterInstagram και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα