Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 | 22:03
Αρχική City Stories Η πόλη του Αγίου Δημητρίου άνοιξε την αγκαλιά της στον Σαϊντού

Η πόλη του Αγίου Δημητρίου άνοιξε την αγκαλιά της στον Σαϊντού

newsroom |

Τα συγκινητικά μηνύματα για τον νεαρό πρόσφυγα από τη Γουϊνέα, από τους καθηγητές και συμμαθητές του – Δήμος Αγίου Δημητρίου: Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά νίκησαν

Η γνωστοποίηση της αποδοχής της αίτησης ασύλου που είχε καταθέσει προ μερικών εβδομάδων ο αριστούχος μαθητής από τη Γουϊνέα, Σαϊντού Καμαρά, σκόρπισε τον ενθουσιασμό και ρίγη συγκίνησης στην τοπική κοινωνία του Αγίου Δημητρίου.

Η παραμονή του Σαϊντού στη χώρα μας αποτέλεσε καρπό των προσπαθειών τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας, των γονέων και των συμμαθητών του στο 1ο Γενικό Ενιαίο Λύκειο Αγίου Δημητρίου όπου φοιτά, όσο και της δημοτικής αρχής.

Σε μήνυμά τους στο facebook, αμέσως μετά τη σημερινή γνωστοποίηση της παραμονής του νεαρού πρόσφυγα από τη Γουϊνέα στην Ελλάδα, οι καθηγητές και μαθητές του 1ου ΓΕΛ “Τάκης Ζενέτος” αναφέρουν χαρακτηριστικά:

#Ο_Σαϊντού_μένει_εδώ στην αγκαλιά των φίλων, των συμμαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών του Στρογγυλού. Στην αγκαλιά του Δήμου μας και της τοπικής κοινωνίας που κινητοποιήθηκε και τον στήριξε ανεπιφύλακτα. Σάρκα από τη σάρκα μας ο Σαϊντού, μπορεί πλέον να ονειρεύεται σπουδές και μια καλύτερη ζωή στην πατρίδα μας.

Μεγάλη συγκίνηση, βαθιά χαρά για τον δικό μας Σαϊντού αλλά και περηφάνεια για την κινητοποίηση της κοινότητάς μας, που έβαλε το λιθαράκι της στη σημερινή εξέλιξη.

Δήμος Αγίου Δημητρίου: Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά νίκησαν

Από την πλευρά του, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου στο μήνυμα που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την παραμονή του Σαϊντού Καμαρά, επισημαίνει:

O Σαϊντού θα μείνει στην Ελλάδα!

Με βαθιά ικανοποίηση ο Δήμος μας υποδέχεται την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προσφυγών ασύλου με την οποία κάνει δεκτό το αίτημα παραμονής του Σαϊντού στη χώρα μας, για να συνεχίσει τις σπουδές και τη ζωή του! Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά νίκησε!

Η πόλη του Αγίου Δημητρίου, για ακόμη μια φορά, επιδεικνύοντας αντανακλαστικά αλληλεγγύης προκάλεσε ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης ανθρώπων απ’ όλη τη χώρα που ένωσαν τη φωνή τους για το δίκιο! Ευχόμαστε η Πολιτεία να κινηθεί με τον ίδιο τρόπο και για άλλα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στην ίδια μοίρα!

Τελευταία Νέα