Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 | 01:55
Αρχική Αττική Παρουσίαση αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων για τους πρώτους αστικούς προσφυγικούς συνοικισμούς

Παρουσίαση αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων για τους πρώτους αστικούς προσφυγικούς συνοικισμούς

newsroom |

Στην έκδοση μιας αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων με θέμα: «Πρώτοι Αστικοί Προσφυγικοί Συνοικισμοί» προχώρησαν τα ΕΛΤΑ, μετά από πρόταση των δημάρχων Βύρωνα, Καισαριανής, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και Νέας Ιωνίας

Στην παρουσίαση της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων με θέμα τη δημιουργία των τεσσάρων πρώτων, μετά το 1922, αστικών προσφυγικών συνοικισμών της χώρας, σε Βύρωνα, Καισαριανή, Νέα Κοκκινιά και Νέα Ιωνία, προχωρούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) και οι Δήμοι Βύρωνα, Καισαριανής, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και Νέας Ιωνίας, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου (12:00), στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων (Σταδίου 13).

Την εκδήλωση, που διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα χαιρετίσουν οι δήμαρχοι Γρηγόρης Κατωπόδης (Βύρωνας), Χρήστος Βοσκόπουλος (Καισαριανή), Γιώργος Ιωακειμίδης (Νίκαια-Ρέντη) και Δέσποινα Θωμαΐδου (Νέα Ιωνία) και ο πρόεδρος του Δ.Σ. των Ελληνικών Ταχυδρομείων, Πολυχρόνης Γριβέας. Για τη δημιουργία των συνοικισμών θα μιλήσει ο Λουκάς Χριστοδούλου, πρόεδρος ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Δήμου Νέας Ιωνίας και της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας. Η διαδικασία δημιουργίας των γραμματοσήμων θα παρουσιαστεί από τον Μενέλαο Χαραλαμπίδη, Δρ. Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών και την χαράκτρια-ζωγράφο Μυρσίνη Βαρδοπούλου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαριλένα Κατσίμη.

Η συγκεκριμένη έκδοση γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ αποτελεί μικρό φόρο τιμής και μνήμης σε ένα από τα κορυφαία γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Μέσα από τα τέσσερα αυτά γραμματόσημα ένα σημαντικό κομμάτι της προσφυγικής ταυτότητας, όπως οι προσφυγικοί συνοικισμοί, θα ταξιδεύσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Σημειώνεται ότι στο χώρο θα διατίθενται προς αγορά, από τα ΕΛΤΑ, τα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά προϊόντα της σειράς, ενώ θα γίνεται και σφράγιση με τη σφραγίδα πρώτης ημέρας κυκλοφορίας για τη δημιουργία συλλεκτικών αντικειμένων.

Τελευταία Νέα