Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022 | 19:17
Αρχική Αττική Δυτική Αττική Φονική πλημμύρα στη Μάνδρα: Πολυετείς ποινές φυλάκισης στους οκτώ καταδικασθέντες

Φονική πλημμύρα στη Μάνδρα: Πολυετείς ποινές φυλάκισης στους οκτώ καταδικασθέντες

newsroom |

Το δικαστήριο επέβαλε στους οκτώ κατηγορούμενους συνολικές ποινές που ξεπερνούν τα έξι χρόνια, εξαγοράσιμες προς επτά ευρώ ημερησίως

Ποινές φυλάκισης που ξεπερνούν τα έξι χρόνια, εξαγοράσιμες προς 7 ευρώ ημερησίως, επέβαλε την Πέμπτη (23/6) το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στους οκτώ καταδικασθέντες για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017, με τους 25 νεκρούς.

Ειδικότερα, το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή 5 ετών και 19 μηνών σε τρεις κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ένας αντιπεριφερειάρχης, ποινή 5 ετών και 14 μηνών σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους, ανάμεσα στους οποίους ο έτερος αντιπεριφερειάρχης που κρίθηκε ένοχος και ποινή 4 ετών και 22 μηνών στην πρώην δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας, Γιάννα Κριεκούκη.

Σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε αναστολή στην έφεση.

Νωρίτερα, το δικαστήριο υιοθετώντας και την πρόταση της εισαγγελέως αναγνώρισε σε όλους τους κατηγορούμενους μόνο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, ενώ απέρριψε όλα τα υπόλοιπα που αιτήθηκαν.

«Αποδείχθηκε ότι έζησαν μια σύννομη ζωή και εν γένει έντιμη στον κοινωνικό και στον επαγγελματικό τους βίο», είπε η εισαγγελική λειτουργός.

Επί των ποινών η εισαγγελέας ζήτησε για την κατηγορία της πλημμύρας ποινή από 16 μήνες έως δύο χρόνια, για κάθε ανθρωποκτονία τρία χρόνια και για σωματικές βλάβες έξι μήνες για την κάθε μία.

Οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με 11 σωματικές βλάβες. Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση, με βάση τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα που είχε ο καθένας, άλλοι κρίθηκαν ένοχοι για 18 ανθρωποκτονίες και άλλοι για το σύνολο των 25 θανάτων που άφησε πίσω της η πλημμύρα που σημειώθηκε στη Μάνδρα τα ξημερώματα της 15ης Νοεμβρίου 2017.

Στο δικαστήριο, το πρωί της Πέμπτης, ήταν παρούσα και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία αθωώθηκε.

Τελευταία Νέα