Ανοικτά για τους πυρόπληκτους τα τρία δημοτικά γυμναστήρια, μετά από απόφαση των Δήμων Κηφισιάς, Βριλησσίων και Αγίας Παρασκευής
Τα Κλειστά Γυμναστήρια των Βριλησσίων, της Αγίας Παρασκευής, καθώς και το Ζηρίνειο στην Κηφισιά είναι ανοικτά προκειμένου να φιλοξενήσουν τους ανθρώπους που επλήγησαν από τη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς, το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς άνοιξε με εντολή του δημάρχου Βασίλη Ξυπολυτά και θα λειτουργήσει για όσο διάστημα χρειαστεί ως α’ σημείο υποστήριξης του δήμου για την υποδοχή και διανυκτέρευση των πυρόπληκτων.
Η είσοδος στο Κλειστό του Ζηρινείου θα γίνεται από την οδό Άνδρου. Παράλληλα, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας τελούν σε διαρκή ετοιμότητα.
Μέσω ανακοίνωσής του ο Δήμος Βριλησσίων αναφέρει:
«Ο Δήμος Βριλησσίων ανοίγει το Κλειστό Γυμναστήριο Βριλησσίων στη συμβολή των οδών Ολυμπιονικών και Σπύρου Λούη για την υποδοχή, φιλοξενία και διανυκτέρευση όσων συμπολιτών μας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που πλήττει την Αττική.
Το Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου θα παραμείνει ανοιχτό για όσο χρειαστεί αυτές τις δύσκολες ώρες, ενώ ανοιχτές είναι και δύο κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Βριλησσίων στο πάρκο Μ. Θεοδωράκης (στη συμβολή Π. Μπακογιάννη και Πλαταιών) αλλά και στην αίθουσα των ΚΑΠΗ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων επί της οδού Κισσάβου 11.
Σε περίπτωση που χρειαστεί οι συμπολίτες μας μπορούν να επικοινωνούν με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων στο τηλ 6942475475».
Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, με απόφαση του δημάρχου, Γιάννη Μυλωνάκη, από σήμερα και για όσο χρειαστεί θα είναι ανοιχτό το Κλειστό Γυμναστήριο Κοντοπεύκου (Δωριέων 20 και Κανάρη), προκειμένου να συνδράμει στη φιλοξενία πυρόπληκτων, οι οποίοι λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αττική απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και χρειάζονται προσωρινό χώρο φιλοξενίας.
Παράλληλα, σε 24ωρη επιφυλακή παραμένει όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η πρόσβαση στον Υμηττό, για προληπτικούς λόγους.