Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023 | 03:43
Αρχική Αττική «Έξυπνες Πόλεις»: Επισκέψεις Πιερρακάκη - Λιβάνιου σε Περιστέρι και Καλλιθέα

«Έξυπνες Πόλεις»: Επισκέψεις Πιερρακάκη – Λιβάνιου σε Περιστέρι και Καλλιθέα

newsroom |

Η ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης πραγματοποιεί επισκέψεις και συναντήσεις με δημάρχους, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης

Τις πόλεις του Περιστερίου και της Καλλιθέας επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα τηλεπικοινωνιών και Κτηματολογίου, Θοδωρής Λιβάνιος.

Οι επισκέψεις της ηγεσίας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να παρουσιαστούν οι καινοτόμες δράσεις, τα ψηφιακά εργαλεία και οι πρωτοβουλίες που λαμβάνουν οι δήμοι με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

Με αφορμή τις πρόσφατες επισκέψεις των κ.κ. Πιερρακάκη – Λιβάνιου και υπηρεσιακών στελεχών του υπουργείου, σε Περιστέρι και Καλλιθέα, ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης αναφέρει:

«Ξεκινήσαμε μια πανστρατιά ψηφιοποιήσεων και πλέον μπορούμε να πούμε πως η επόμενη θητεία μας, μετά από την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης, θα είναι η θητεία της καινοτομίας και της ανάπτυξης».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, σχολιάζει: «Είμαστε περήφανοι που η Καλλιθέα μας αναπτύσσει ολοένα και περισσότερα ψηφιακά εργαλεία για την καλύτερη λειτουργία και την εξυπηρέτηση των πολιτών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επισκέψεις της ηγεσίας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και σε άλλους δήμους της Αττικής θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα, προκειμένου να καταγραφούν εκ του σύνεγγυς τα βήματα προόδου στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού που έχουν υλοποιηθεί σε αρκετές πόλεις του Λεκανοπεδίου.

Τελευταία Νέα