Κυριακή, 29 Μαΐου 2022 | 02:56
Αρχική Αττική Εθελοντικές αιμοδοσίες από τους Δήμους Αγ. Αναργύρων - Καματερού και Γλυφάδας

Εθελοντικές αιμοδοσίες από τους Δήμους Αγ. Αναργύρων – Καματερού και Γλυφάδας

newsroom |

Την Παρασκευή (21/1) στο παλαιό δημαρχείο Αγίων Αναργύρων – Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου στο δημαρχείο Γλυφάδας

Στη διοργάνωση δύο εθελοντικών αιμοδοσιών, με σκοπό την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος εξαιτίας των αυξημένων αναγκών που παρουσιάζονται, ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, προχωρούν ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού και ο Δήμος Γλυφάδας.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στο παλαιό δημαρχείο Αγίων Αναργύρων (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, 1ος όροφος, Ι. Μέρλα & Λεωφ. Δημοκρατίας), από τις 9 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο “Ιπποκράτειο”.

Απαραίτητη προϋπόθεση για όσους πολίτες επιθυμούν να προσφέρουν αίμα, είναι να κλείσουν πρώτα ραντεβού στα τηλέφωνα: 2132039936 και 2132039923.

Το Σάββατο 29/1 στο δημαρχείο Γλυφάδας

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει το Σάββατο 29 Ιανουαρίου και ο Δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο “Ασκληπιείο Βούλας”.

Η δράση θα λάβει χώρα στο δημαρχείο Γλυφάδας (Άλσους 15), το επόμενο Σάββατο, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, με πιστή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να καλούν έως και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, κατά τις εργάσιμες ημέρες, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στο τηλέφωνο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γλυφάδας: 21096476021.

«Η προσφορά αίματος είναι η υπέρτατη έκφραση αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο και οι συμπολίτες μας πάντοτε συμμετέχουν με μεγάλη προθυμία. Διοργανώνουμε δύο τακτικές αιμοδοσίες τον χρόνο, αλλά και έκτακτες όταν οι ανάγκες το απαιτούν. Λίγα λεπτά από τον χρόνο μας και λίγο αίμα από το αίμα μας σώζουν ζωές», τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Όπως διευκρινίζεται, για να δώσει κανείς αίμα θα πρέπει να έχει μαζί του την αστυνομική ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ. Επίσης, θα πρέπει να έχει κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και την ημέρα της αιμοδοσίας να έχει πάρει ένα ελαφρύ πρωινό. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη.

Σε σχέση με τα εμβόλια, όπως ενημερώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ο Δήμος Γλυφάδας, ισχύουν τα ακόλουθα: Εάν κάποιος αιμοδότης εμβολιαστεί, είτε με την πρώτη είτε με τη δεύτερη δόση και δεν του παρουσιαστεί κάποιο σύμπτωμα κατά το πρώτο 24ωρο, μπορεί την επόμενη ημέρα να δώσει αίμα κανονικά. Εάν του παρουσιαστεί οποιοδήποτε σύμπτωμα, μπορεί να δώσει αίμα 7 ημέρες μετά το πέρας των συμπτωμάτων. Αυτό ισχύει για όλα τα εμβόλια.

Τελευταία Νέα