Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022 | 17:31
Αρχική Αττική Πειραιάς Έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου στον Πειραιά - Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση

Έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου στον Πειραιά – Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση

newsroom |

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 4,3 εκατ. ευρώ, ξεκινούν έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου σε πέντε Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά – Δηλώσεις Γ. Πατούλη, Γ. Μώραλη, Στ. Αντωνάκου

Το «πράσινο» φως για την έναρξη έργων ευρείας κλίμακας στο οδικό δίκτυο του Πειραιά, μέσω χρηματοδότησης της Περιφέρειας Αττικής ύψους 4,3 εκατ. ευρώ, δόθηκε σήμερα μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Η προγραμματική σύμβαση προβλέπει την υλοποίηση έργων ανακατασκευής και συντήρησης οδοστρωμάτων στον Δήμο Πειραιά, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου της κυκλοφορίας των οχημάτων επί των οδών, την προστασία των οδοστρωμάτων από τις υπάρχουσες φθορές και κατά συνέπεια την αναβάθμιση της ζωής στην πόλη.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες που αφορούν σε:

– Εργασίες συντήρησης/ασφαλτόστρωσης οδικού δικτύου

– Ανακατασκευή πεζοδρομίων

– Προσαρμογή της στάθμης των φρεατίων, όπου αυτό απαιτείται

Το έργο, το οποίο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από τον Δήμο Πειραιά, θα υλοποιηθεί σε συγκεκριμένα τμήματα οδών στις πέντε δημοτικές κοινότητες του Δήμου Πειραιά.

Το παρών στις υπογραφές της προγραμματικής σύμβασης έδωσαν ακόμα η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου και ο αντιδήμαρχος Οδοποιίας-Αποχέτευσης Πειραιά, Αλέξανδρος Αργουδέλης.

Γ. Πατούλης: «Με εμβληματικά έργα το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας αλλάζει όψη»

Με αφορμή τη σημερινή προγραμματική σύμβαση για τα έργα στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πειραιά, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Θέλω αρχικά να συγχαρώ τον δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη ο οποίος κάνει μία μεγάλη και σημαντική προσπάθεια για την αναμόρφωση του Πειραιά. Σε αυτό το έργο συμβάλλουμε και εμείς, ως Περιφέρεια Αττικής, με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις και με όλες μας τις δυνάμεις. Η σημερινή προγραμματική σύμβαση προβλέπει την υλοποίηση έργων, προϋπολογισμού 4,3 εκατ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην πόλη. Αν προσθέσουμε και τα έργα αναβάθμισης σε δρόμους αρμοδιότητας της Περιφέρειας που θα υλοποιηθούν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 2,3 εκατ. ευρώ, συνολικά θα υλοποιηθούν κρίσιμα οδικά έργα προϋπολογισμού άνω των 6 εκατ. ευρώ.

Έχουμε θέσει ως προτεραιότητα την προστασία των πολιτών και αυτό το αποδεικνύουμε στην πράξη, καθημερινά. Θα ήλε να επισημάνω πως τόσο ο δήμαρχος κ. Μώραλης όσο και η αντιπεριφερειάρχης μας, η κα Αντωνάκου, κάνουν σπουδαίο έργο στον Πειραιά. Στην κοινή μας στόχευση αθροίζονται και άλλα εμβληματικά έργα ώστε να αποκτήσει ο Πειραιάς και οι πολίτες του την πόλη που τους αξίζει. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, μέρα με την μέρα αλλάζει προς το καλύτερο. Με εμβληματικά έργα όπως είναι το στάδιο του Καπαγέρωφ, τη διευθέτηση προβλημάτων που αφορούν στα όμβρια ύδατα, τις παρεμβάσεις στον Άγιο Διονύσιο και στο Μικρολίμανο και πολλά άλλα έργα. Η υλοποίησή τους είναι αποτέλεσμα και καρπός της άριστης σχέσης και συνεργασίας που έχουμε πρώτος και δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης, δηλαδή η Περιφέρεια Αττικής με το δήμο Πειραιά. Έχουμε κι άλλα πολλά να κάνουμε, συνεχίζουμε με αισιοδοξία και όρεξη για δουλειά».

Γ. Μώραλης: «Προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή η καθημερινότητα των πολιτών»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Είναι μια ημέρα χαράς για τον Πειραιά, καθώς υπογράψαμε σήμερα προγραμματική σύμβαση ύψους 4,3 εκατομμυρίων ευρώ για νέες ασφαλτοστρώσεις στην πόλη μας. Είναι μια πάρα πολύ σημαντική παρέμβαση, η οποία έρχεται σε μια περίοδο που όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν πόροι εν αφθονία. Ως Δήμος Πειραιά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ώστε να ολοκληρωθούν γρήγορα οι ασφαλτοστρώσεις, βελτιώνοντας αισθητά το οδικό δίκτυο του Πειραιά. Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής ξεκινά ακόμα μια εργολαβία ύψους 2,3 εκατ. ευρώ για δρόμους στον Δήμο Πειραιά, οι οποίοι είναι ευθύνη της Περιφέρειας. Αθροίζουμε λοιπόν πάνω από 6,5 εκατ. ευρώ σε ασφαλτοστρώσεις που είναι μια πολύ σημαντική ανάσα για εμάς. Ως δημοτική αρχή εστιάζουμε στην καθημερινότητα, αποτελεί προτεραιότητα για εμάς και αυτό το έργο θα μας βοηθήσει σημαντικά. Επιπλέον, η ανακατασκευή του Π. Καπαγέρωφ, τα αντιπλημμυρικά της Βαλαωρίτου, έργα που ολοκληρώνονται όπως το Μικρολίμανο, ο Άγιος Διονύσιος κ.α., είναι πολύ σημαντικές παρεμβάσεις του Α’ και Β’ Βαθμού αυτοδιοίκησης που αλλάζουν την εικόνα του Πειραιά και δίνουν ένα διαφορετικό, αισιόδοξο μήνυμα για την πόλη μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη και την αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, κα Σταυρούλα Αντωνάκου για την εποικοδομητική μας συνεργασία».

Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, επισήμανε:

«Όπως είπε και ο δήμαρχος Πειραιά, ο κ. Μώραλης, σήμερα είναι μια πολύ ωραία μέρα για τον Πειραιά. Η αναβάθμιση της πόλης του Πειραιά, όπως έχει διαμηνύσει επανειλημμένως και ο περιφερειάρχης, είναι στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας. Είναι πλέον φανερό πως ο Πειραιάς έχει περάσει σε μία νέα εποχή. Εμβληματικά έργα που υλοποιούνται τόσο από τον Δήμο όσο και από την Περιφέρεια ολοκληρώνονται σταδιακά, καθώς και άλλες σημαντικές υποδομές που βελτιώνουν αισθητά την καθημερινότητα των πολιτών. Ενδεικτικά θα ήθελα να αναφερθώ στο αθλητικό κέντρο Καπαγέρωφ, ένα πολύ σημαντικό έργο για τον Πειραιά, στο οποίο έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες. Η αγαστή μας συνεργασία με τον Δήμο θα συνεχιστεί προκειμένου να κάνουμε και άλλα πολλά σημαντικά έργα για την πόλη του Πειραιά, πάντοτε προς όφελος των πολιτών».  

Τελευταία Νέα